Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Ülkeyi hakkıyla yönetmek istiyorsan yetkiyi milletten, seçimden ve sandıktan alacaksın, başka şeylerden değil" dedi.

Şentop, seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar Adıyamanlılar Vakfı'nda partililer, Adıyamanlı iş adamları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Mustafa Şentop, 7 Haziran seçimlerinin önemine işaret ederek, ülkedeki istikrarın sürmesi için son 8 günde herkese büyük görev düştüğünü söyledi.

Türkiye'nin zorlu günleri arkada bıraktığını vurgulayan Şentop, 12 yılda büyük mesafe alındığını, artık pek çok kişinin eski dönemleri unuttuğunu kaydetti. 

Şentop, ülkedeki politik ve ekonomik krizlerin yegane sebebinin, mevcut anayasanın toplumsal ihtiyaçlara cevap verememesi olduğunu aktardı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, 7 Haziran'ın ülke açısından sadece geçmiş Türkiye tarihinin değil, önümüzdeki çeyrek asrın da seçimi olduğuna dikkati çekti.

"Ülkeyi hakkıyla yönetmek istiyorsan yetkiyi milletten, seçimden ve sandıktan alacaksın, başka şeylerden değil" diyen Şentop, halkın 3 Kasım 2002'de, 14,5 ay önce kurulmuş AK Parti'yi iktidara getirerek, ülkeyi yönetme yetkisi verdiğini aktardı. 

Şentop, partisinin yeni anayasayı yapamaması ve yıpranması için CHP ile MHP'nin HDP'ye destek verdiğini söyledi.

Katıldığı toplantılarda bazı CHP'lilerin "barajı aşsın" diye HDP'ye oy vereceklerini duyduğunu ifade eden Şentop, "Bazılarının '7 Haziran'da AK Parti kan kaybetsin' diye yaptıklarına bakınca farklı şeyleri görüyoruz. CHP'liler, HDP barajı aşsın istiyor. Çünkü onlar 'Böylece AK Parti'ye daha faza zarar veririz' diyorlar. Fakat bugüne kadar yapılan seçimlerde her zaman oy oranını artıran bir parti var. Bundan sonra da böyle olacak. Türkiye'nin her alanda istikrar sağlamasından rahatsız olanlar var ama biz bu istikrarı kimsenin bozmasına izin vermeyiz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı döneminde yaptığı icraatlarla dik durmayı tüm partililere gösterdiğini vurgulayan Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırı ve operasyonların arkasında Davos'taki çıkışın büyük etkisi var. Dış güçler Sayın Erdoğan'a ülkedeki taşeronları aracılığıyla haddini bildirmek istedi. Ama operasyonlar başarılı olamadı çok şükür. Dikkat edin ilk operasyonu MİT'e, yani Hakan Fidan'a yapmaya çalıştılar. Gezi ve 17-25 Aralık'taki darbe teşebbüslerinde de başarılı olamadılar. 30 Mart seçimlerinde de halktan gerekli cevabı aldılar. 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde de partiler birleşti ama netice alamadı. Bu seçimin projesi ise HDP. Birçok parti ortak kararla HDP'yi destekliyor. AK Parti zarar görsün diye her şeyi yapıyorlar. Doğan Medyası da arkalarında. Dolayısıyla Avrupa'ya kadar uzanan bir HDP'yi destekleme kampanyası var."

Şentop, seçimin bir yarış olduğuna işaret ederek, "Biz koşuyoruz, onlar koşmuyorlar. Onlar bize çelme takmaya çalışıyor, bizi yavaşlatmaya uğraşıyorlar. Ama vatandaşlarımız bu seçimde de AK Parti'ye destek olarak, gereken mesajı oylarıyla verecek" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı