Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

7 Haziran'da yapılacak genel seçim için Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya, Yunanistan'da yaşayan Türk vatandaşları yarın oy vermeye başlayacak

ANKARA (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya, Yunanistan'da yaşayan Türk vatandaşlarının, 7 Haziran'daki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yarın sandık başına gideceği bildirildi.

7 Haziran genel seçimi nedeniyle yarın oy vermeye başlayacak olan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya, Yunanistan'da yaşayan Türk seçmenler, 2 gün boyunca sandıklara  gidecek. Bu ülkelerdeki oy verme işleminin ise 31 Mayıs'ta sona ereceği belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai Başkonsolosluğu ve Abu Dhabi Büyükelçiliği'nde Birleşik Krallık'ta Londra Başkonsolosluğu ve Edinburg Başkonsolosluğu'nda, Bosna Hersek'te Saraybosna Büyükelçiliği'nde, Cezayir'de Cezayir Büyükelçiliği'nde, İsrail'de Telaviv Büyükelçiliği'nde, Kazakistan'da Astana Büyükelçiliği, Aktau Başkonsolosluğu ve Almatı Başkonsolosluğu'nda, Kırgızistan'da Bişkek Büyükelçiliği'nde, Makedonya'da Üsküp Büyükelçiliği'nde, Rusya'da Moskova Büyükelçiliği, Kazan Başkonsolosluğu, Novorossiysk Başkonsolosluğu ve St.Petersburg Başkonsolosluğu'da, Yunanistan'da Atina-Pire Başkonsolosluğu, Selanik Başkonsolosluğu, Rodos Başkonsolosluğu ve Gümülcine Başkonsolosluğu'nda sandık kurdu. 

YSK'nın, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla, 54 ülkedeki 112 temsilcilikte sandık hazırladığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı