Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan:- "Sayın Cumhurbaşkanı açılışlar yapıyor. Hepsinin geçmişini inceledim. Başbakanın ya da bakanların daha önce açılışını yapmış olduğu yatırımlar bunlar"

İSTANBUL (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Sayın Cumhurbaşkanı açılışlar yapıyor. Hepsinin geçmişini inceledim. Başbakanın ya da bakanların daha önce açılışını yapmış olduğu yatırımlar bunlar" dedi.

Adan, partisinin İstanbul milletvekilleri ve partili yetkililerle Bayrampaşa'da esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti.

Hükümetin yasalara aykırı seçim kampanyası yürüttüğünü ileri süren Adan, "7 Haziran seçimlerine baktığımızda Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bütün değerleri ayaklar altına alarak, milletimizin varlık teminatı olan değerleri tahrip ederek seçim kampanyası yürüttüğünü görüyoruz. Bütün dünya bilir ki iki komutanlı kazanılmış hiçbir zafer yoktur. İki liderli seçim kampanyasının 7 Haziran'da nasıl bir olumsuz sonla sonuçlanacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Adan, genel seçimlerin yaklaştığını anımsatarak, Cumhurbaşkanının seçim yarışına dahil olduğunu iddia etti. 

Celal Adan, "Sayın Cumhurbaşkanı açılışlar yapıyor. Hepsinin geçmişini inceledim. Başbakanın ya da bakanların daha önce açılışını yaptığı yatırımlar bunlar. Yani açılan yerleri bir daha açıyorlar. Açılışı maliyetinden pahalı olan yatırımlar var. Başbakan ve Cumhurbaşkanı kendi uçağıyla açılış kampanyaları yürütüyor. Bu kampanyalar, fakir fukaranın sırtından elde edilen paralarla yapılıyor" diye konuştu.

Makam araçları için ayrılan bütçenin birçok bakanlığın bütçesinden fazla olduğunu öne süren Adan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maliye Bakanı geçenlerde bir açıklama yaptı. 'Araçlara verilen para çerez parasıdır' ifadesini kullandı. Makam araçları için yapılan harcamanın 3 milyar 300 milyon lira olduğunu söyledi. 2015 yılı bütçesini inceledim. Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi 2.7 milyar lira, Enerji Bakanlığı'nın bütçesi 1.5 milyar lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bütçesi 1.3 milyar lira. Araçlara 3 milyar 300 milyonu çerez olarak ifade edenler, makam araçlarına yapılan harcamaları Sağlık Bakanlığı'ndan daha önemli görüyor."

Kaynak:Haber Kaynağı