Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Genel merkezimiz, Adana, Mersin teşkilatlarımız bombalı ve silahlı saldırılarla provoke edildi. Her yerde fiziki şiddetle HDP durdurulmaya, seçim süreci provoke edilmeye çalışıldı" dedi.

Demirtaş, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen Halkların Demokratik Festivali'ne katıldı. 

Burada topluluğa hitap eden Demirtaş, çok kritik bir geçiş aşamasında olduklarını vurgulayarak, sadece Türkiye'de seçim süreci yaşanmadığını, bütün Ortadoğu'yu doğrudan etkileyecek bir seçimin arifesinde olduklarını söyledi.

Demirtaş, 7 Haziran'daki seçimin bir kırılma oluşturacağını ifade ederek, "Kırılmanın hangi tarafa olacağına sizin çalışmalarınız ve bizim performansımız karar verecek. Zannedilmesin HDP barajı aştığında kurtulan sadece Türkiye'deki ezilenler olacak. İnanın domino etkisiyle Mısır'dan Yemen'e kadar, Filistin'den Libya'ya kadar her yerde, burada ortaya koyacağımız başarı etkili olacaktır. 13 yıldır iktidarda olan ve kendi iktidarını tek bir kişi etrafında bir diktatörlüğe dönüştürüp, sonsuz bir iktidar hevesiyle devleti ve toplumu ele geçirmeye çalışanlar değil, sizler ve bizler hep birlikte demokrasinin gelişmesi için çalışanlar ve çabalayanlar kazanacak" diye konuştu.

HDP barajı aşacağı için AK Parti'de panik oluştuğunu öne süren Demirtaş, paniğin nedeninin milletvekili sayısının düşecek olmasından kaynaklanmadığını, ortada ciddi bir ideoloji savaşı bulunduğunu iddia etti. 

Demirtaş, barajı aşmaları halinde sadece parlamentoda güçlü bir demokratik grubun oluşmayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bütün ülkeyi ve bölgeyi esaret altına almaya çalışan IŞİD tekçiliği, barbarlığı ve yobazlığını bir kenara koyup, 'bizler artık kendi ülkemizde söz sahibiyiz' demiş olacağız. Barajı aşmak bu nedenle çok önemlidir. 114 yerde HDP binalarına ya da çalışanlarına saldırı yapıldı. Genel merkezimiz, Adana, Mersin teşkilatlarımız bombalı ve silahlı saldırılarla provoke edildi. Her yerde fiziki şiddetle HDP durdurulmaya, seçim süreci provoke edilmeye çalışıldı. Türkiye'nin her yerinde HDP'nin ve HDP'lilerin yaydığı umut büyüyor. Çünkü insanlar artık o kadar karamsar ortamda yaşamaktan çok bıkmışlar. 13 yıldır AKP iktidar olduğu halde yeni anayasayı niye yapamadıklarını, Kürt sorununu, Alevilerin sorunlarını, kadın sorunlarını niye çözemediklerini halka açıklayamıyorlar."

- "Barajı yüksek bir oy oranıyla geçersek AKP dağılacak"

Araştırma ve anket şirketlerinin HDP'nin neler yapabileceğini tam olarak ölçemediğini savunan Demirtaş, "HDP'yi ölçemedikleri için seçimden sonra birçoğu dükkanı kapatmak zorunda kalacak. Bizim için yurt içi ve yurt dışından kullanılacak tek bir oy bile çok kıymetlidir. HDP'ye oy vermesi için Kars'taki asker arkadaşınız, Almanya'daki üniversite arkadaşınız, eski dostunuz, eşiniz, ayrıldığınız sevgilinizi dahi mümkünse ikna etmeniz lazım" şeklinde konuştu.

"Biz barajı yüksek bir oy oranıyla geçersek AKP dağılacak" diyen Demirtaş, AK Parti içinden 3-4 parti ya da hareketin çıkacağını iddia etti. 

Demirtaş, partililerden sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı