Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçilği 8 Mayısta başlayacak genel seçimlerde Danimarka'daki Türk vatandaşlarına nasıl oy kullanacakları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinde 8 Mayısta başlayacak oy verme işlemleri ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez konuyla ilgili olarak elçilik binasında yaptığı açıklamada Kopenhag'da oy işleminin 8 Mayıs Cuma günü başlayıp 31 Mayıs Pazar günü son bulacağını belirterek, Türk vatandaşlarının 24 gün süreyle her gün sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 arası Türkiye başkonsolosluğunun Österbro semtindeki Vestager 16 2100 posta kodlu adresinde kurulacak olan sandıklarda oylarını kullanabileceklerini söyledi.

 

Dönmez ayrıca, herhangi bir sebepten dolayı bu süre zarfında konsoloslukta oy kullanamayan vatandaşların sınır kapıları ve havaalanlarında da oy kullanabilecekleri belirtti. 

- 31 bin seçmen oy kullanabilecek

Büyükelçi Dönmez, Danimarka'da 31 bin Türkiye vatandaşı seçmenin olduğunu, hem genel seçimler olmasından dolayı, hem de oy verme işleminin uzun bir süre devam edeceğinden seçimlerde halktan yoğun bir ilgi beklediklerini ifade etti. Büyükelçi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sadece 1060 kişinin oy kullandığına dikkat çekerken, sayının az olmasında bir çok faktörün rol oynadığını ifade etti. Dönmez, "Geçtiğimiz ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde randevu sistemiyle oy kullanıldığı için halkımız fazla ilgi göstermedi. Ayrıca bir çoğu tatile gitmişti" diyerek bu seçimde daha fazla katılımın olması için ülkenin uzak yerlerine otobüs seferleri düzenleme konusunda YSK ile görüştüklerini de sözlerine ekledi. 

- Oylar 2 haziranda uçakla gönderilecek

Dönmez, 24 gün boyunca sandıkların her akşam boşaltılacağını ve oyların üç anahtarlı bir odada muhafaza edileceğine dikkat çekerek, müşahit ve sandık başkanların ancak hep birlikte bu kapıyı açabileceklerinin altını çizdi. Büyükelçi Dönmez son olarak, hem oy kullanma işleminin hem de oyların 2 Haziranda havaalanında mühürlenip uçakla Türkiye'ye yollanmasının parti müşahitlerinin gözetiminde gerçekleşeceğini söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı