Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

Eski Adalet Bakanı Bozdağ: "Teröristlerle kol kola değil, onların karşısında, milletin yanında, milletle kol kola olacaksınız"

YOZGAT (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Teröristlerle kol kola değil, onların karşısında milletin yanında, milletle kol kola olacaksınız" dedi.

Bozdağ, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, 1 Mayıs gösterilerine değinerek, Beşiktaş’ta gözaltına alınan eylemcilerin emniyete götürüldüğü otobüse binmek isteyen CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun polis otobüsüne yumruk atarak camını kırmasını kınadığını belirtti.

Bir milletvekilinin devletin malına zarar vermek istemesini anlamadığını dile getiren Bozdağ, "Bu kabul edilemez bir olay. Bir milletvekili, bir milletvekili adayı, bir siyasetçi, legal siyaset yapan birisi öncelikle kanunlara kendi uymalıdır. Devletin güvenlik birimlerine kendi görevlerinden dolayı saygı duymalıdır. Ama maalesef terör örgütü üyeleri gibi teröristlerin yaptığı saldırı gibi illegal siyaset yapanlar, milletvekili adayları, milletvekilleri, polis aracını taşlar, polislere hakaret ve küfür ederse bu onların kendi seviyelerini gösterir" diye konuştu. 

Bunların kimlerle kol kola gezdiğine bakılması gerektiğini ifade eden Bozdağ, "Bunlara bakın, kimlerle kol kola gezdiğini görün. DHKP-C'yle kol kola, başka sol terör örgütleriyle kol kola, yeri geldiği zaman terör örgütüyle kol kola eylem yapacaklar, ondan sonra da bu milletten 'biz sizin hakkınızı, hukukunuzu savunuyoruz' diye oy isteyecekler. Onun için ben buradan aziz milletimize sesleniyorum. Bunların zihniyeti bu. Hani 'fikri neyse dervişin zikri de odur' derler ya. Bunların fikri bu. Onun için polise hakaret ediyorlar" dedi. 

Gezi olaylarında da benzer durumların yaşandığını dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Hatırlarsanız, Gezi olaylarında CHP’li milletvekilleri polislere sinkaflı küfürler yaptılar. Ağır hakaretler yaptılar. Bunları bu millet iyi görüyor. İyi biliyor. Ben onun için onlara diyorum ki; siz eğer bu milletten oy almak istiyorsanız teröristlerle aranıza mesafe koyacaksınız. Teröristlerle kol kola değil, onların karşısında milletin yanında, milletle kol kola olacaksınız. Zaten o DHKP-C terör örgütü, diğer terör örgütleri oylarını size veriyorlar. Bir işe yarasaydı sizi iktidara taşırlardı. Belli ki onlar sizi iktidara taşıyamayacaklar. Şiddetle, terörle bu iş olmaz. Milletle olur. Millet de kimin ne yaptığını görüyor. Ben onun içinde onların yaptığı bu şiddeti, bu taşkınlığı, bu vandallığı, milletimizin sandıkta cezalandıracağına yürekten inanıyorum. Tabi hukuk da bu hukuksuzluğu yapanlarla ilgili gerekeni elbette yapmalıdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı