Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Ulema:

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, CHP’li belediyeler aracılığı ile seçmene yoğun bir baskı uygulandığı yönünde şikayetler aldıklarını bildirdi.

Ulema, yaptığı yazılı açıklamada, seçim öncesinde çok yoğun bir çalışma ve ziyaret programı içinde olduklarını belirtti.

Son dönemde İzmirlilerin CHP'li belediyelere hakkında şikayetleri olduğuna işaret eden Ulema, şöyle devam etti:

"Halkımızla buluşmalarımızda özellikle son zamanlarda CHP’li belediyeler aracılığı ile seçmene yoğun bir baskı uygulandığı yönünde şikayetler alıyoruz. 'Bize oy yoksa size hizmet de yok' denilerek, halkımız hem mağdur ediliyor hem de siyasi baskı görüyor. Gittiğimiz her yerde halkımızın sorunlarını dinliyoruz. 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça, iktidar olamayacağını anlayan CHP İzmir gibi bir yerde baskı dilini kullanıyor."

Ulema, bu siyasi ayrımcılık ve baskıları Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilettiklerini belirterek, "Bundan sonra hükümetimiz halkın mağdur edilmesine müsaade etmeyecek. Belediyelerin yapması gereken hizmetleri siyasi veya benzeri nedenlerden dolayı yapmaması durumunda hükümetimiz yapacak. Bunu da belediyelerin payından kesecek. AK Parti olarak halkımızın mağdur edilmesine göz yummayacağız. Gerekirse yasayı değiştiririz” ifadesini kullandı.

"Bütünşehir Yasası" kapsamında Başkent Ankara'nın payı yüzde 10, İzmir'in payının ise yüzde 20 artırıldığına dikkati çeken Ulema, şunları kaydetti:

"Biz CHP gibi partizanlık ve siyasi ayrımcılık yapmayız. AK Parti hükümetleri şimdiye kadar İzmir'in hiçbir talebini geri çevirmemiş ve İzmirlilere her türlü desteği de sağlamıştır."

Kaynak:Haber Kaynağı