Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:- "Tüm toplumu kucaklayan bir büyüme gerçekleştireceğiz"

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidar olmaları halinde tüm toplumu kucaklayan bir büyüme gerçekleştireceklerini söyledi. 

Öztrak, partisinin il başkanlığındaki toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Nisan Pazar günü Edirne'de düzenlenecek mitinge katılacağını kaydetti. 

Türkiye'nin dört bir yanında seçimlere iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Öztrak, AK Parti'nin yaptığı açıklamalarla CHP'nin programlarını gölgelemeye çalıştığını savundu.

Öztrak, en önemli sorunun, birinci sınıf demokrasinin ülkede uygulanmayışı olduğunu öne sürerek, "Sorun, AKP döneminde demokrasinin, demokrasi değerlerinin hızla yıpratılmış olmasıdır. Türkiye'deki demokrasinin dünyada melez rejimler arasına girmesidir. CHP'nin önde gelen projeleri bu alanı kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

İktidara gelmeleri halinde yapacaklarını anlatan Öztrak, şöyle konuştu: 

"Tüm toplumu kucaklayan bir büyüme gerçekleştireceğiz. Gelir dağılımını düzelteceğiz. Bu çerçevede vaatlerimiz var. Biz diyoruz ki gelir gelmez emeklilerimize bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğiz. Asgari ücretliden vergi almayacağız. Asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağız. Çiftçimizin kullandığı mazottan vergi almayacağız. Mazot 1,5 liraya inecek. Sonuç olarak bu ülkede herkesin yüzü gülecek. Türkiye yaşanabilir bir ülke olacak. Biz bunları söylerken AKP'li maliye bakanı ve AKP'nin ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı bir anda çıktılar, projelerimizin maliyetine 150 milyar lira diye bir hesap koydular. Bizim projelerimizin maliyeti 57 milyar liradır."

- "CHP koalisyon düşünmüyor"

Öztrak, 150 milyar liralık hesabın içerisine hiç olmayacak harcamaların sokulduğunu iddia ederek, "Mesela biz dedik ki kamuda taşeron işçi kalmayacak. Taşeron işçilerin hepsi kadroya geçecek. Buna 30 milyar lira maliyet çıkarılmış. Şu anda sen taşeron işçiyi kadrolu olarak devlete aldığında, aşağı yukarı aynı maaşla gelecek. 30 milyar diye bir maliyet yok. Kaldı ki taşerona vermiş olduğumuz paradan da tasarruf edeceğiz" dedi.

CHP'nin koalisyon düşünüp düşünmediğine ilişkin soruya karşılık da Öztrak, iktidara yürüyen bir partinin koalisyon düşünmeyeceğini kaydetti. 

Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

Kaynak:Haber Kaynağı