Genel Seçime doğru

Genel Seçime doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

ANKARA (AA) - MEHMET TOSUN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, milletvekilliği aday adaylığı için, partilerine, Türkiye'nin her tarafından, 85 seçim bölgesinden, çok sayıda başvurunun olduğunu bildirdi.

Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "CHP'den milletvekilliği aday adaylığı için 11 ilde hiçbir başvuru yapılmadığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Adaylık için 2 bin 822 başvuru aldıklarını hatırlatan Bingöl, bunun 2011 seçimlerinin de 2002 seçimlerinin de çok üstünde olduğunu ifade etti.

Adaylık başvurusunda bulunulmadığı iddia edilen illerden Aksaray'da 5, Erzurum'da 7, Diyarbakır'da 12 müracaat aldıklarını dile getiren Bingöl, başvuruların tasnif işleminin sürdüğünü, bunu tamamladıklarında Yüksek Seçim Kuruluna net sayıları bildireceklerini kaydetti.

Bölgelerde ve illerde çok iddialı adaylarının bulunduğunu belirten Bingöl, "Milletvekilliği aday adaylığı için Türkiye'nin her tarafından, bütün illerden başvurular oldu. 85 seçim bölgesinde çok sayıda başvuru var, çok ciddi sonuçlar alacağız. 11 ilde aday bulamamak gibi bir şey söz konusu olabilir mi CHP için?" diye konuştu.

CHP'nin başarı grafiğinin giderek yükseldiğini, iktidara yaklaştığını savunan Bingöl, spekülatif haberlerle bunun engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü.

-"15 milletvekili aday adayı olmadı"

Aday adaylığı başvurularının 1 Mart Pazar günü bittiğini anımsatan Tekin, başvuru süresi bittikten sonra bile yaklaşık 50 kişinin müracaat talebinde bulunduğunu söyledi.

CHP'nin mevcut milletvekillerinden 15'inin, yeni dönemde milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunmadığını belirten Bingöl, "Tamamen kendi tercihleri. Hepsi çok değerli arkadaşlarımız, çok önemli çalışmalar sergilediler. Bizim için onların her biri ayrı bir değer. Saygı duymak gerekiyor. Herhangi bir şekilde ne olumsuz bir görüşme ne de farklı bir yönlendirme söz konusu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı