Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

AK Parti Konya Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Tüfekci, 2015 genel seçimleri için yurt dışında çalışmalara başladı

BERLİN (AA) – AK Parti Konya Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Harun Tüfekci, haziran ayında yapılacak 2015 genel seçimleri için partisinin yurt dışındaki altyapı çalışmalarına başladı.

AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığına getirilen Tüfekci, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) temsilciğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Tüfekci, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimlerinde yurt dışında seçime katılım oranın yüzde 8,32 olduğuna işaret ederek, bunun yeterli olmadığını, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde bu oranın artırılması gerektiğini vurguladı. Yurt dışı seçmenlerinin yüzde 89’nun 26 Avrupa ülkesinde yaşadığını, bunların yüzde 50’sinin de Almanya’da bulunduğunu belirten Tüfeci, bundan dolayı Avrupa’da yapılacak seçim çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Genel seçimlerde yurt dışında oy kullanma işleminin 24 gün süreceğini belirten Tüfekci, Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi olarak seçmenlerin sandığa gitmesini önemsediklerinden şimdiden alt yapı çalışmalarına başladıkları ifade etti. "Besmeleyi çekerek buna Berlin’den başladık" diyen Tüfekci, vatandaşların oy kullanmalarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüleceğini kaydetti.

- "Her oy Türkiye demokrasisine katma değer" -

Harun Tüfekci, çalışmanın planlı bir şekilde yapılacağını vurgulayarak, "Demokrasiye zenginlik katma anlamında, sizin Türkiye’de yapılacak bu seçimlere katma değer anlamında vereceğiniz her bir oy Türkiye demokrasisine katma değer sağlayacak. Bu anlamda sizin oyunuzu önemsiyoruz" dedi.

Genel seçimden sonra dört yıl Türkiye’de seçim yapılmayacağına dikkati çeken Tüfekci, "Bu dört yıl Türkiye’nin altın yılları olacak" şeklinde konuştu.

Tüfekçi, seçim öncesinde yurt dışında yaşayan Türklerin sorunlarının dinleneceğini ve çözüm yolları üretileceğini belirterek, altyapı çalışmalarını sürdürmek için gelecek haftalarda yoğun çaba sarf edeceklerini kaydetti.

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik de verimli çalışma yapmak amacıyla kolları sıvadıklarını belirterek, "Berlin’den buna start verdik" dedi.

Almanya’da yaklaşık 1,4 milyon seçmenin yaşadığını, bunların 120 ila 140 binin Berlin’de bulunduğuna işaret eden Çelik, "Berlin’de yoğun bir Türk nüfusu var. En verimli katılımı buradan bekliyoruz" ifadesini kullandı. Çelik, ülke dışında yaşayan Türklerin sosyal ve siyasal duyarlılık göstermesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı