Genel sağlık sigortası primi uyarısı

Genel sağlık sigortası primi uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu Kırşehir İl Müdürü Hacı Mehmet Akdeniz, 30 Nisan'a kadar ödenmeyen yapılandırmaya tabi genel sağlık sigortası...

KIRŞEHİR (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu Kırşehir İl Müdürü Hacı Mehmet Akdeniz, 30 Nisan'a kadar ödenmeyen yapılandırmaya tabi genel sağlık sigortası primlerine gecikme zammı ve cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.

Akdeniz, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl nisan ayından önce ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borçlarının başvuru şartı aranmaksızın yapılandırıldığını ifade etti.

Gelir testine müracaat edenlerden, gelirlerinin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silindiğini hatırlatan Akdeniz, şunları kaydetti:

"Yapılan gelir testi sonucunda aile içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olan genel sağlık sigortalılarımızın 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait gecikme zammı ve gecikme cezası borçları silinmiştir. Gecikme zammı ve gecikme cezası silinen bu borçlar, aylık sadece 53,33 lira üzerinden yeniden hesaplanmış ve son ödeme tarihi ise 30 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir. Genel sağlık sigortalılarımızın sağlık yönünden mağduriyet yaşamamaları açısından 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait prim borçlarını 30 Nisan 2018 tarihine kadar ödemeleri büyük önem arz etmektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :