Gençlik’ten yenilikçi eğitim kongresi

Gençlik’ten yenilikçi eğitim kongresi

Gençlik Eğitim Kurumu tarafından düzenlenen ve yenilikçi uygulamaların paylaşılacağı Eğitim ve Oyun” temalı Yenilikçi Eğitim Kongresi bilgilendirme toplantısı Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirildi

Toplantıya Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman, Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Okul Müdürü Nurettin Kabak,  Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Sait Turgut katıldı. 

resim632.JPG

Bu yıl ilkini düzenleyecekleri Yenilikçi Eğitim Kongresi hakkında bilgi veren Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, “Eğitim ve Oyun ana temasıyla gerçekleştirilecek olan kongremizle, eğitimine ait güncel gelişmelerin, deneyimlerin ve inovatif yaklaşımların paylaşılması, eğitimciler arasındaki iletişim ve işbirliğinin artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Tüm öğretmen, eğitimci ve ailelere yönelik düzenlenecek olan kongremiz, katılımcıların eğitimde yeni ufuklara ve hayallere yol alabilmesi için yenilikçi uygulamaların paylaşılarak kendilerini geliştirmeleri ve deneyimlerini en üst düzeye taşıyacak bilgi ve beceriler kazanımlarını hedeflemektedir”  dedi. Gençlik Eğitim Kurumları olarak ‘Eğitim ve Oyun’ temalı ‘Yenilikçi Eğitim Kongeresini’ Konyalılarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Çakır, “ İnsan yaşamının önemli bir parçasını oluşturan ve önemli bir iletişim, etkileşim ve eğitim aracı olan oyunu çeşitli boyutlarıyla ele alan Yenilikçi Eğitim kongremizin, birçok akademisyenin ve araştırmacıların etkileşimini ve bilgi birikimini ortaya konması bağlamında bir açılım sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu amaçla Gençlik Eğitim Kurumları olarak ‘Eğitim ve Oyun’ temalı ‘Yenilikçi Eğitim Kongresini’ Konyalılar ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  Kongre programı hakkında da bilgi veren  Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, “ Kongremiz ilk bölümü 2 oturumda 5 konuşmacının yapacağı sunumlar şeklinde gerçekleşecek. İkinci bölümde eş zamanlı olarak, 11 salonda 11 farklı konuda atölye çalışmaları yapılacaktır. 31 Mart 2018 Cumartesi günü saat 10:00 da başlayacak olan ve Ece Karaboncuk’un sunacağı kongrenin ilk bölümünde Prof.Dr.Belma Tuğrul, Prof. Dr. Yusuf Ziya Selçuk ve Doç. Dr. Sencer Zorlu, Dr. Serkan Karaismailoğlu ve Levent Galip Yeşil hocalarımız konuşmacı olarak katılacaktır.  Gençlik Eğitim Kurumları olarak, eğitime gönül veren tüm paydaşlarımızı destekliyor olmanın, geleceğe yönelik son derece olumlu bir etkisi olacağına inanıyoruz. Programımıza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı tüm katılımcılarımıza şimdiden teşekkür ediyor, hep birlikte, bilgiye ulaşmanın ve paylaşmanın en üst noktada yaşandığı başarılı ve keyifli bir kongre olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ferit Hepokur-Memleket