Gençlik, yüreklere su serpti

Gençlik, yüreklere su serpti

Yaptığı örnek uygulamalar çalışmalarla her alanda adından sıkça söz ettiren ve öğrencilerinin farkındalık düzeyini geliştirecek çalışmalarıyla örnek olan Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu, son olarak Okul Aile Birliği öncülüğünde bir sosyal sorumluluk projesi

 Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu Okul Aile Birliği, Afrika’da içme suyu kuyusu açılması için başlattığı yardım kampanyasıyla Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığıyla Mali'nin Bougouni bölgesinde Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu adına bir su kuyusu açtırdı.

Okul olarak birçok toplum hizmeti gerçekleştiren Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu, yılın dokuz ayı kuraklık yaşayan Mali'nin Bougouni bölgesinde yaptırmış oldukları su kuyusuyla yardımlaşma ve infak anlayışını daha da ileri taşıdı. Afrika’nın susuzlukla mücadelesine destek olabilmek amacıyla Okul Aile Birliği öncülüğünde veli ve öğrencilerin desteğiyle yapılan kermesler, yardım kampanyalarından toplanan paralarla yaptırılan su kuyusu, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. O bölgede yardım organizesini yürüten Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri, iklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hâkim olduğu bölgede Türkiye'den gelen bu türlü yardımların kardeşlik paylaşımını ve sosyal yardımlaşma duygusunu geliştirdiğini ifade etti.

Dualarla açılan, bölge halkı için bir umut, her su içenin dua edeceği kalıcı bir eser olan Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu su kuyusu okul öğrencileri, velileri, okul öğretmenleri ve idarecileri tarafından da mutlulukla karşılandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Barış Çağlayan Çakır, İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hâkim olduğu, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele ettiği bölgede yapılan bu hayır çalışmalarının sosyal sorumluluk anlamında önemli katkılar sağladığını söyledi. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ve kuraklık fakir halkın direncini iyiden iyiye azalttığını, insanların suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat ettiğini, ulaşılan suyun temiz olmamasından dolayı salgın hastalıklara sebep olduğunu ifade eden Çakır, bu çalışmayla orada yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze olsun gidermeye çalıştık diyerek Bu yardım kampanyasının organizesinde büyük emeği olan Okul Aile Birliğine, kampanyaya destek veren velilere, öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.