“Gençlik ve Toplumsal Değişim” Konuşuluyor

“Gençlik ve Toplumsal Değişim” Konuşuluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu projesi kapsamında düzenlediği “Gençlik ve Toplumsal Değişim” konulu gençlik çalıştayı, üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından 96 müzakerecinin katılımıyla başladı.

Çalıştayda 18 bilim insanı 5 oturumda konuşacak.

 

 

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu projesi kapsamında Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi ile birlikte düzenlediği “Gençlik ve Toplumsal Değişim” konulu gençlik çalıştayı başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 2 gün devam edecek çalıştayın açılışında ilk olarak Çalıştay Koordinatörü Doç. Dr. Metin Aksoy, ardından Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) Başkanı Prof. Dr. Selman Türker konuştu.

Programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın belirlediği yol haritası çerçevesinde gençlikle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirtirken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, gelecekte görevleri devralacak nesillerin daha nitelikli, sorumluluk sahibi olmaları yönünde hükümetin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının ciddi bir çaba içinde olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen ise, geleceğin gençlerin ellerinde olduğunu belirterek, “Medeniyetimizi, maneviyatımızı yeniden kazanırken güçlü nesillere ihtiyacımız var” dedi. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik hizmetleri hakkında da bilgi veren Ötegen, gençlerin önünde kamusal engeller olmaz, önleri her daim açık olursa hep birlikte çağın ihtiyaçlarına cevap verilebileceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Gençlik ve Toplumsal Değişim” konulu gençlik çalıştayı 18 Nisan Cumartesi günü sona erecek. Üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından 96 müzakerecinin katıldığı çalıştayda 5 oturumda 18 bilim insanı konuşacak.