Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Şişli'de

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Şişli'de

Bakan Kılıç: (1) - "Bu Meclisin onurunu biz koruduk. Bu milletin onurunu, şerefini, haysiyetini, dünyanın her yerinde işte bu dava korudu"- "Sayın Kılıçdaroğlu sen neye 'hayır' dediğinin de farkında değilsin. Biz neye imza attığımızı çok iyi biliyoruz da

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu Meclisin onurunu biz koruduk. Bu milletin onurunu, şerefini, haysiyetini, dünyanın her yerinde işte bu dava korudu." dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Özel Feriköy Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nda "Yeni Türkiye Yolunda Gençliğe Düşen Görevler" başlıklı söyleşiye katıldı.

Burada konuşan Kılıç, CHP'nin anayasa değişikliği teklifi görüşülürken milli iradeyi temsil eden TBMM'nin kürsüsünü dahi tanımayan bir tavır takındığını, kürsüyü işgal etmeye, hatta yıkmaya çalıştığını söyledi.

TBMM'nin milli iradenin temsil edildiği yer olduğunu vurgulayan Kılıç, "Peki, şimdi bugün parlamenter sistem deyip de bu kadar büyük yaygara kopartan ana muhalefet partisinin ve onun destekçilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilgili geçmişte ortaya koymuş oldukları tavırlarına bakarsak... Ne diyorlar? Biz diyorlar 'TBMM’yi koruyacağız.' Hangi TBMM’yi siz koruyorsunuz? İçindeki Başbakanı, Adnan Menderes’i oradan alırlarken, milletin oylarıyla seçilmiş Başbakanı oradan alıp da yargıyı kullanarak asmaya götürdüklerinde ne yaptınız? O zaman TBMM’nin bir onuru yok muydu? Vardı. Hala var." şeklinde konuştu.

"Peki 1980 darbesinde neredeydiniz?" diye soran Kılıç, şunları kaydetti:

"28 Şubat’ta, hükümetin Başbakanı zorla görevden alınıp da yerine başka birisi geçirilirken neredeydiniz? Milletvekilleri transferleri yapılırken, TBMM’nin onurunu, haysiyetini korumakla görevliyken siz neredeydiniz? O zaman ne yapıyordunuz? 27 Nisan e-muhtırasında ne yaptınız? Birtakım sivil toplum örgütleri kisvesi altına toplanmış olan, bu ülkenin geleceğiyle ilgili olumsuz ve karanlık rüyalar görenler, kabuslar görenler farklı şeyler yapmak isteyenler, sokaklara çıkıp da 'Ordu göreve' diye pankart taşıdıklarında neredeydiniz? Niye o zaman bu hassasiyetlerinizle ortaya çıkmadınız? Çok hassassınız ya, 367 garabeti ortaya konduğu zaman dediniz mi 'bu millet meclisinin iradesinin önünde durulmaması gerekir.' Sarıldınız o 367 garabetine. '411 el kaosa kalktı' manşetleri atılırken siz ne dediniz? 'Evet, bunlar doğru.' Biz ne dedik? 'Milletin temsilgahı olan TBMM, milletin kaynaşması ve bir arada olması için karar alırken sizin bunları söyleme hakkınız yok' dedik. Bu Meclisin onurunu biz koruduk. Bu milletin onurunu, şerefini, haysiyetini, dünyanın her yerinde işte bu dava korudu."


- 18 yaş konusu

Milletvekilliği seçilme yaşının 18'e düşürülmesi konusunda yapılan eleştirilere değinen Kılıç, 18-25 yaş arasındaki gençlerin de Mecliste temsil edilmelerinin bir hak olduğunu dile getirdi.

Bu konudaki eleştirilere anlam veremediğini ifade eden Kılıç, "Bırakın gencini, milletine güvenmiyor ki gelip gencine güvensin. İşte biz diyoruz ki o 8 milyona yakın 18-25 yaş arasındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da Mecliste temsili olması lazım. Niye? Bu onların hakkı. Biz var olan haklarını teslim edelim diyoruz. İnternette bir resim gördüm. CHP Gençlik Kolları bir çalışma yapmış, 'hayır' kampanyası yapıyor. Böyle bir masa, gençlik kollarının temsilcileri oturmuş, arada 3-4 tane fiziki yapılarından belli 18-25 arası, 'hayır' pankartının altında oturuyorlar. Çelişkiye bak. O gençlerimize yaptırdıkları kampanyaya bak. Ne diyorlar? 'Hakkım olanı bana verme'. Olur mu böyle bir şey? Ben o genç kardeşlerimizin de Mecliste temsil edilmesini istiyorum. Çünkü demokrasinin gereği bu." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi halinde milletvekili seçileceklerin askerlikle ilgili durumları konusunda yapılan yorumlara da değinen Kılıç, "Kafalardaki ayrımcı zihniyeti görüyorsunuz. 18-25 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımız askerlik mükellefi mi? Erkekler askerlik mükellefi. Hanımefendileri ne yapacaksınız? Kafadaki ayrımı görüyorsunuz değil mi? Hiç aklına getirmiyor. Oradan 18-25 yaş arasındaki gençlerimiz arasında genç hanımefendilerin de Meclise girebileceğini hiç düşünmüyor. Niye? Kafa, zihniyet ayrım üzerine kurulmuş." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında "Bu sistem hayata geçerse eğer Cumhurbaşkanı başka partiden Başbakan başka partiden olursa kıyamet kopar" dediğini hatırlatan Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu sen neye 'hayır' dediğinin de farkında değilsin. Biz neye imza attığımızı çok iyi biliyoruz da sen neye karşı durduğunu da bilmiyorsun, neye 'hayır' dediğini de bilmiyorsun. Bu sistem zaten bu ayrımı düzeltiyor. Bu yeni getirmeye çalıştığımız sistemde zaten böyle bir sıkıntı yok." şeklinde konuştu.

Akif Çağatay Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun daha önceki "Kağıttepe" ve yürüyen merdivene tersten binmesi hadiselerini de hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Özgür Özel var, çıktı bir açıklama yaptı, dedi ki mecbur tabii ki yani genel başkanını korumaya çalışacak, ona bir şey demiyorum orada. 'Bizim genel başkan bu 18 maddeyi var ya tersten size okur' dedi. Hoppala… Biz tersten okusun demiyoruz, düzden okusun, anlasın yeter. Tersten niye okuyorsun? Ters gitmekte bunların bir ilişkisi var, bir alakası var. Herkes gider Mersin’e bunlar gider tersine. Milletin hep tersine gittiler. Hep aksine gittiler. Sıkıntı orada zaten."


- "İnce geleceği görmüş"

Şişli Belediyesindeki tartışmalara da değinen Kılıç, "Şişli Belediyesinin içinde 2 tane ayrı yapı var, farklı farklı, birbiriyle çatışan. Gazetelere filan yansıdı. Daha belediyede bir birliği sağlayamamış, yönetim birliğini sağlayamamış olanlar nasıl olacak da memleketi yönetmeye talip olacaklar veya memleketin değişikliği ortaya koydukları fikirlerde neyi nasıl söylediklerini nereden bilecekler? Muharrem İnce, Yalova Milletvekili, daha önce Kılıçdaroğlu’na karşı genel başkan adayı oldu. Ne dedi biliyor musunuz? Ben söylemiyorum, kendisi söylüyor, internette var. Diyor ki 'Biz bu yönetimle, AK Parti karşısında herhangi bir referandumda aday olalım, karşısında yer alırsak valla kaybederiz' diyor. Bunu kendi milletvekili söylüyor. Adam geleceği görmüş." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun tek adamlık eleştirilerine değinerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Değerli kardeşlerim, AK Parti hükümetlerinin milletten aldığı oy oranlarını şöyle bir hatırlayalım. İlk seçildiğinde yüzde 34 kusur, sonra 47, sonra 50’ye yakın. Hep artırarak gitti. Belediyelerde öyle. Referandumların hepsini aldı. Girdiği referandumlarda fikirleri kazanmış. Sonra kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, liderimiz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday oldu. Kaç oy aldı? Yüzde 52. İlk turda cumhurbaşkanı seçildi. Kaç seçim? 12’den fazla seçim. Referandumları, yerel yönetimleri hepsini sayarsak. Sayın Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti 7, 8’e doğru gidiyor. Peki, bu kadar seçim kaybeden bir kişi koltuğunda oturduğu zaman, koltuğa yapıştığı zaman kendi teşkilatının isteği hilafına, milletin oylarının hilafına, çünkü CHP’yi destekliyor olsa bu millet o zaman ona yüzde 50 oy verir değil mi? Sen oylarını arttıramıyorsun, teşkilatın seninle sıkıntı yaşıyor ama sen koltuğa yapışıyorsun. Kimmiş tek adam Sayın Kılıçdaroğlu?"

(Sürecek)

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Şişli'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :