Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konya'da:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konya'da:

''(Genç Erkekler Basketbol Milli Takımı'nın Letonya'yı yenerek yarı finale yükselmesi) İlk hedef yarı final. Oyuncuların moralleri gayet yüksek. Ümit ediyoruz ki finale çıkarlar ve şampiyon olurlar"

KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin, Letonya'yı yenerek yarı finale yükselmesiyle ilgili "İlk hedef yarı final. Oyuncuların moralleri gayet yüksek. Ümit ediyoruz ki finale çıkarlar ve şampiyon olurlar" dedi.

Akif Çağatay Kılıç, FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçlarının oynandığı Konya Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi'nde, Türkiye ile Letonya milli takımları arasındaki çeyrek final maçını izledi.

Türkiye'nin, Letonya'yı yenip yarı finale çıkmasının ardından soyunma odasına giden Kılıç, Türk Milli Takımı sporcularını ve teknik ekibini tebrik etti. 

Gazetecilere açıklama yapan Kılıç, bu akşam güzel bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

Rakibin de elinden geleni yaptığını ancak milli oyuncuların başarılı olduğunu anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"İlk hedef yarı final. Oyuncuların moralleri gayet yüksek. Ümit ediyoruz ki finale çıkarlar ve şampiyon olurlar. Eğer finale kalırlarsa ki biz kalacaklarından ümitliyiz. O zaman pazar akşamı tekrar Konya'ya geleceğiz. Allah'tan mani olmazsa finali de onlarla seyredeceğiz. Bizim her zaman dile getirdiğimiz bir şey var. Bütün spor dallarında yatırımlar noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Ama hep diyoruz ki binaları, fiziki imkanları yapmak yetmez. Onların olması gerekiyor. Fiziki imkanınız olmazsa, başarı elde edemezsiniz. Ümit ediyorum ki gelecekte çok daha büyük başarılara, çok daha yoğun başarılara, farklı organizasyonlardaki başarılara imza atacağız. İyi yoldayız. Gençler bugün bunu gösterdi."

Karşılaşmayı, Bakan Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya milletvekilleri ve çok sayıda davetli de izledi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeyrek final maçını izlemek için geldiği Konya'da, AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndaki, ''Asla Yalnız Yürümeyeceksin Uzun Adam'' adlı filmin özel gösterimine de katıldı.

Kılıç, filmi izledikten sonra yaptığı konuşmada, birlikten güç doğacağını belirterek, "Biz, milli iradenin temsilini en üst noktada taşıdığımızı ve bu sorumluluğun en üst noktada olduğunu bilenlerdeniz. Bundan dolayı hep beraber yol arkadaşı olarak bizler yolumuza devam edeceğiz diye düşünüyorum, ümit ediyorum ve inanıyorum" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı