Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Ülkesinin birliğini, beraberliğini bölmeye çalışanlar bunun karşısındaki en büyük duruşu bizden görecekler"

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''Ülkesinin birliğini, beraberliğini bölmeye çalışanlar bunun karşısındaki en büyük duruşu bizden görecekler." dedi.

AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığının İlkadım Belediyesi Ihlamur Kafe'de düzenlenen "Gençlik Sahurda Buluşuyor" programına katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birliği, beraberliği ve ülkenin geleceği için canını ortaya koyan aziz şehitleri rahmetle, minnetle andıklarını belirterek gazilere acil şifalar diledi.

Türkiye'ye hainlik planları içinde olanların hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu anlamda milletimizin en üst noktadaki temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu duruş açıktır. Başbakanımız, genel başkanımız Sayın Binali Yıldırım'ın, hükümetimizin çalışmaları noktasında ve duruşu noktasında ortaya koymuş olduğu duruş çok net. Meclis grubumuzun, AK Parti grubumuzun, genel başkanımızın koymuş olduğu bu siyaset çerçevesinde, Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu hedef noktasında birlik ve beraberlik içerisinde her an milli iradenin temsili için nasıl mücadele ettiğini hepimiz televizyonlarda görüyoruz."

Önemli bir unsurun gençler olduğunu dile getiren Kılıç, gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesi gerektiği aktardı.

Gençlerin, Türkiye'nin üzerinde oynanan siyasi oyunları görmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine karşı uzatılan elleri, ne yapmaya çalıştığını iyi görmeniz gerekir. Huzurumuzu bozmaya çalışanlara karşı bizim bir olmamız gerekiyor. Küçük hesaplar, küçük adımların peşinde koşarsak o zaman büyük atılımlar yapamayız." diye konuştu.

Kılıç, Meclis'te bazı milletvekillerinin paralel yapıyla alenen işbirliği içinde olduğunu ifade ederek paralel yapıya karşı uyanık olunması gerektiğinin altını çizdi.

Paralel devlet yapılanmasının Türkiye'yi bölmeye çalışan bir terör örgütü olarak Milli Güvenlik Kurulu'ndan karar alındığını ve Bakanlar Kurulu kararıyla da onaylandığını hatırlatan Kılıç, "Bu şekilde devreye girdi. Ülkesinin birliğini, beraberliğini bölmeye çalışanlar bunun karşısındaki en büyük duruşu bizden görecekler. Her zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu bu noktadaki duruşlar ve Başbakanımızın kararlı duruşuyla bizzat parti teşkilatları olarak ve AK Parti mensupları olarak paralel yapının karşısında en kararlı şekilde duracağız." değerlendirmesini yaptı.

"Biz Meclis'te kimlerin paralel yapıyla işbirliği içerisinde olduğunu da görüyoruz, tüm Türkiye görüyor." diyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Onların kimlerle iş tuttuklarını, nasıl iş tuttuklarını görüyoruz. Yurt dışında ülkelerini şikayet edenlerle nasıl yan yana gezdiklerini de görüyoruz. Gidip orada ülkelerini yani Türkiye'nin aleyhine verilecek bir kararda mutluluk duyanlar var. Bunlar nasıl oluyor da Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınması için ve muasır medeniyetler seviyesine çıkması için çaba gösteriyorlar, ben anlamadım. Milletimiz de zaten onların bu duruşuna cevap olarak seçimde cevabı veriyor. Her sandıkta cevabını alıyorlar ama bir türlü ders almıyorlar. O dersi de inşallah yakında alırlar."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :