Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Bizler, Rabbimin nasip ettiği nimetleri paylaşma şansına sahipken, maalesef zalimlerin baskısı altında direnişle ramazan ayını geçirme durumunda olan kardeşlerimiz var. Bütün dünya sussa da Türk milleti her zaman Filistin'in yanında olacaktır"

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail saldırısı altındaki Filistin'in yanında olduklarını belirterek, Filistinlilerin direnişine ellerinden geldiği kadar destek vereceklerini söyledi.

Fatih Belediyesi'nin Topkapı'daki sosyal tesislerinde, bakanlık tarafından gençlik sivil toplum kuruluşlarına verilen iftar yemeğinde konuşan Kılıç, ramazan ayında olunmasına rağmen Müslümanların zulüm gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler için ramazan çok önemli bir ay. Kur'an-ı Kerim'in sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimize indirildiği ay. Ama maalesef bu sene yine buruk bir şekilde ramazanı yaşıyoruz. Bizler, Rabbimin nasip ettiği nimetleri paylaşma şansına sahipken, maalesef zalimlerin baskısı altında direnişle ramazan ayını geçirme durumunda olan kardeşlerimiz var. Bütün dünya sussa da Türk milleti her zaman Filistin'in yanında olacaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ilk günden beri susmadı, oradaki zulmü açık bir şekilde dile getirdi. Her mazlumun yanında olmaya devam edecek. Bizler de bu davanın neferleri olarak, mazlumların yanında yer alacak, bu direnişe elimizden geldiği kadar destek vereceğiz."

Filistin'e yapılan saldırılar karşısında İslam aleminden tepki yükselmediğini aktaran Akif Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dört yavrumuz, kumsalda oynarken üzerlerine yağdırılan bombalarla şehit oldu. Bu şekildeki bir vahşete sessiz kalanlara 'yazıklar olsun'dan başka ne denilebilir ki. İslam alemi, Filistinli kardeşlerine karşı yapılan bu zulme karşı birlik olamıyor. Birtakım cılız sesler çıkıyor ama ancak ve ancak Türkiye yüksek sesle haykırıyor. Bununla gurur duyuyoruz. Bu haykırma ve zulme karşı durma gücüne kavuşulduğu için Rabbime hamd ediyorum. Ama aynı şekilde bütün İslam aleminin kendisine bakması gerekiyor. Dualarımızı ve saflarımızı daha da sıklaştıralım. Birlik ve beraber olalım. Ancak o zaman nasıl ülkemizde başarıya ulaşıyorsak, uluslararası alemde de başarıya ulaşabiliriz."

 

- "Büyük işler başarmış milletin varisleri olarak küçük işlerle uğraşamayız"

 

Sur içinde yapılan iftarda gençliğin önemine, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'ten örnek vererek değinen Kılıç, "Gençlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Genel başkanımız, gençliğe çok büyük önem veriyor. 29 Mayıs 1453 günü bu surları aşarak, Constantine'yi İstanbul yapan komutan 21 yaşındaydı. Bu fethin ruhunu anlamayanlar, geçen sene duvarlara 'zulüm 1453'te başladı' diye yazdılar. Onun için sizler her zaman nasıl bir fethin yaşandığının bilincinde ve ecdadımıza layık olarak geleceğe yürüyeceksiniz. Hedeflerinizden asla şaşmayın. Çünkü bizler ecdadımızdan gelen büyük hedeflerin peşinde koşan insanlarız. Önümüze konan hedefler küçük hedefler olamaz. Büyük işler başarmış milletin varisleri olarak küçük işlerle uğraşamayız. Çok yoğun bir şekilde beraberce çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, gençlerin ülkesine sahip çıktığını ve oynanmaya çalışan oyunlara karşı durduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Geçen sene Gezi olaylarında gençliği bölmeye çalıştılar. Daha önce biz bu filmleri gördük. 1980 darbesine kadar gelen zamanı hatırlayın. Bu gençliğin eline silah verildi. Bu gençlik, birbirine karşı kırdırıldı. Ama artık böyle bir gençlik yok. Birbirine karşı tahammülsüz olan bir gençlik değil, demokrasiye sahip çıkan bir gençlik var. Kardeşliğe ve adalete güvenen bir gençlik var. Bu şekilde el ele yürüyeceğiz. Biz nesillerimizin eline silah değil, kitaplar ve tablet bilgisayarlar vereceğiz, veriyoruz da. Bu şekilde geleceğe yürümenin hedefindeyiz. Hiçbir zaman da birbirimize karşı tahammülsüz olanlardan olmadık ve olmayacağız. Gençlerimiz oynanmak isteyen oyunu gördü ve başbakanlarına sahip çıktı."

 

- Erzurum'daki atlama kulelerindeki çökme

 

Erzurum'da yaşanan heyelan sonrasında Üniversite Oyunları için yapılan atlama kulelerinde çökme ve pistlerde kayma meydana geldiğini hatırlatan Akif Çağatay Kılıç, "Bunu bizler üzüntüyle karşıladık. Biz bunun istismar edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Burada bir ihmal varsa bunun sorumlularını bulacağız. Şu anda adli ve idari süreçler işlediği için bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Eğer bir hata varsa bunun nedeni araştırılacak. Bunu gayet şeffaf yapacağız. Biz hiçbir şeyi saklamak için burada değiliz. Görevimizi yapmak için buradayız ve görevimizi yapacağız. Bu konuyu istismar etmek isteyenlere sesleniyorum, hiç boşuna uğraşmayın. Sorumluluk makamında olanlar görevinin başındadır" diye konuştu.

Bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurt kapasitesini geçen seneye oranla 60 bin yükselttiğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sene KYK olarak, şu anki kapasitemizin üzerine 60 bin kapasite daha ekledik. Bu yıl geçen seneye oranla 60 bin fazla kardeşimiz KYK'da barınma imkanı bulacak. Bu kiralama, ön protokol ve kendi öz yatırımlarımızla gerçekleşti. Bizler, neslimizin kendini çok daha rahat yetiştirebilmesi için bu imkanları sunuyoruz. Bugünkü grup toplantısından önce şu anki CHP Genel Başkanı'nın SSK Genel Müdürü olduğu dönemdeki hastanelerin durumunu gösteren bir film seyrettik. Biz KYK ile alakalı geçmişle ilgili konuşmuyoruz. Çok hızlı bir şekilde yurtlarımız yenileniyor, değişiyor ve gelişiyor. 3 veya 4 odalı yataklara doğru hızla ilerliyoruz. Bazı eksiklerimiz var ama bunları gidermek için çok hızlı çalışıyoruz. Bunu da en kısa süre içinde başaracağımıza inanıyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasının ardından gençlerle uzun süre sohbet etti. Katılımcıların sorunlarını dinleyen Bakan Kılıç, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gençleri de kırmadı ve herkesle tek tek fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, iftar programına katılan Filistinli gençler, Bakan Kılıç'a Filistin atkısı hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı