Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak lazım. Muhtarlar seçim kazandı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kazandığı bir seçim falan yok. 7 seçim kaybetti ama hala 'tek adamlık' diyor"- "Şimdi CHP'nin Grup Başkanvekili var, Özgür Özel. Diyor ki, 'Sayın Kılıçdaroğlu b

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak lazım. Muhtarlar seçim kazandı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kazandığı bir seçim falan yok. 7 seçim kaybetti ama hala 'tek adamlık' diyor." dedi.

Bakan Kılıç, Canik Muhtarlar Derneği üyeleriyle dernek binasında bir araya geldi.

AK Parti iktidarları döneminde muhtarlara büyük önem ve değer verildiğini dile getiren Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde her hafta muhtarla bir araya gelmesini eleştirdiğini belirtti.

Şimdi Kılıçdaroğlu'nun muhtarlarla bir araya gelmeye çalıştığına işaret eden Kılıç, "Yani şimdi taklit etmenin de anlamı yok ki. Madem sen de aynısını yapacaktın, doğrusunun bu olduğunu düşünüyordun, bugüne kadar neden yapmadın? Bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından uzaklaştırıldığında manşet atmışlardı. Ne manşet atmışlardı? 'Muhtar bile olamaz'. Orada iki enteresan şey var. Birincisi 'muhtar bile' ne demek ya, 'muhtar bile'. Bunların kafasında, zihniyetinde bir farklılık var. Yani muhtarlığın hiçbir önemi ve değeri olmadığını söylüyorlar. Biz diyoruz ki 'Muhtar demokrasinin, temsilin en temel noktasıdır." ifadelerini kullandı.

Demokrasinin de temsilin de en temel noktasının muhtarlıkta başladığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak lazım. Muhtarlar seçim kazandı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kazandığı bir seçim falan yok. 7 seçim kaybetti ama hala 'tek adamlık' diyor. Şimdi diyor ki, 'Tek adamlıkmış yeni sistem'. Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan olarak, genel seçimler, yerel seçimler, referandumlar, en son da cumhurbaşkanlığı seçiminde bu milletin yüzde 52 oyunu alarak cumhurbaşkanlığına oturdu. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı ama seçilmiş ilk cumhurbaşkanı. Kılıçdaroğlu, sen kaç seçim kazandın? Girdiğin her seçimi kaybettin. Şimdi CHP'nin Grup Başkanvekili var, Özgür Özel. Diyor ki, 'Sayın Kılıçdaroğlu bu 18 maddeyi tersten okudu'. Yahu tersten okumasın, düzden okusun, anlasın yeter. Anladığı zaman oy verecek, biz biliyoruz."

- "Bari neye 'hayır' dediğini oku"

Bakan Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun bir programda "Bu sistemde cumhurbaşkanı ve başbakan başka partiden olursa kıyamet o zaman kopar" dediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mübarek, bari neye 'hayır' dediğini oku. Hadi anladık, seçim kaybettin, gelişinde enteresan şeyler var da... Ana muhalefetin lideri olarak bari milletin önüne çıktığında bir delilin olsun. Belki şöyle bir şey olmuş olabilir. Avrupalılar, metni farklı lisanla göndermişse ondan anlayamamış olabilir. Onlarla birlikte hareket ediyorlar ya şimdi. Bize diyorlar ki, 'Avrupa'daki ülkelerdeki iç işlerinize sizin oradaki işlerini karıştırmayın'. İyi de siz yazıyorsunuz, çiziyorsunuz, biz sizi konuşmuyoruz ki. Siz bizim Cumhurbaşkanımıza her gün bir şeyler söylüyorsunuz. Hakarete varan sözler ediyorsunuz. Yazıyorsunuz, çiziyorsunuz ki bunlar oluyor. Sen bize niye sataşıyorsun? Sen bizim iç işlerimize niye karışıyorsun. Sen işine bak."

AK Parti'nin birlikten yana olduğunu dile getiren Kılıç, "Artık şu 'hayır' diyenler ne diyeceğini şaşırdı. Doğru olmayan şeylere başvurmaya başladı. Dolayısıyla biz milletimizin menfaatinin ve geleceğinin iyi olmasını düşünerek hareket ediyoruz. Biz diyoruz ki bir olalım, birlikte olalım. AK Parti olarak bugüne kadar her girdiğimiz seçimde yapamayacağımız işi söyledik mi? Söylemedik, söylediğimizi de yaptık. Daha yapılacak çok iş var. İnşallah 16 Nisan'da sandıkta 'evet' diyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :