Gençlik Merkezi’nden Tiyatro Şöleni

Gençlik Merkezi’nden Tiyatro Şöleni

Konya Gençlik Merkezi'nin Tiyatro Salonunda 400 yaklaşık gençle sahnelendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Çanakkale Valiliğince desteklenen Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanıp sahnelenen "Çanakkale Destanı" ve "Uyuşturucu Ölümdür" adlı tiyatro oyunları Konya Gençlik Merkezi'nin Tiyatro Salonunda 400 yaklaşık gençle sahnelendi.

Çanakkale ruhunu unutmamak ve unutturmamak için sergilenen oyunda, gençlerin hafızalarına o anları tekrar kazıyan tiyatro ekibi büyük beğeni topladı. Ecdadını unutan, geçmişinden ders çıkartmayan toplumların sonunun daima hezimet olduğunu hatırlatmak isteyen Gençlik ve Spor Bakanlığımız, gençlerin geçmişten dersler çıkararak geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmesi için çabalamaktadır.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatroda uyuşturucu maddelerin olumsuz etkileri ve hayatlarından çaldığı değerleri gençlerin görmesi sağlandı. Ailelerinde bu hususta oldukça dikkatli olmaları gerektiğine değinilen tiyatro oyununda önemli uyarılarında yapıldığı  'Günlük - Uyuşturucu Ölümdür' isimli oyun yaklaşık 80 dakika sürerken, izleyicilerden tam not aldı. Nihal Kavak - Memleket