Gençlik Merkezi’nde kayıtlar başladı

Gençlik Merkezi’nde kayıtlar başladı

Akabe Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde gençlere yönelik ücretsiz hizmet veren Karatay Belediyesi Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde 2. Dönem kayıtları başladı.

3 adet dersliği, müzik atölyesi, bilgisayar laboratuarı, kafeteryası, bilardo salonu, kütüphane, internet-bilişim köşesi, fitness-aerobik salonu, eğlence merkezi, etüt salonu gibi etkinlik alanlarını bünyesinde barından büyük bir kompleksi ilçeye kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Gençlik Merkezinin açıldığı günden bu yana kısa bir süre içerisinde 1000 kayıtlı öğrenciye hizmet verdiklerini ve günlük ortalama 250 öğrencinin Gençlik Merkezi'ni aktif bir biçimde kullandıklarının altını çizerek öğrencilere ücretsiz çorba ve kantin hizmetinin verildiğini de ifade etti. Şubat ayında başlayacak olan 2. Dönem dersleri için kayıtların alındığını dile getiren Başkan Mehmet Hançerli, 14-28 yaş aralığında ki tüm gençlerin Karatay Gençlik Merkezi'ne kayıt yaptırabileceğini ve haftanın 7 günü tesisten faydalanabileceğini söyledi. İngilizce, Rusça, Arapça, Almanca, Ney, Gitar, Bağlama, Fotoğrafçılık, Tiyatro, Osmanlıca, Bilgisayar İşletmenliği, Grafik-Web Tasarım, Fitness – Arobik – Step olmak üzere toplam 13 branşta eğitim verildiğini kaydeden Başkan Hançerli, öğrencilerin taleplerine göre farklı branşlarda da eğitim verilebileceğini belirtti. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli “Gençlik Merkezimiz şu an da başta KTO Karatay Üniversitesi olmak üzere Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve ilçemizdeki liselerden birçok öğrenciyi barındırmaktadır. Öğrencilerimiz saat 23:00'a kadar açık olan Gençlik Merkezimizi, vize ve final dönemlerinde kütüphanemizi kullanarak faydalanmaktadırlar.” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi'nin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli yarışmalar, konferans ve seminerler, geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve daha onlarca etkinlikle gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmayı kendine amaç edindiğini ve 1000 olan kayıtlı öğrenci sayısının 2015 yılı içerisinde 2 bin öğrenciye çıkacağını sözlerine ekledi.