Gençlik Meclisi Üyeleri Ecdat Bahçesi’nde Ecdadı Yad Etti

Gençlik Meclisi Üyeleri Ecdat Bahçesi’nde Ecdadı Yad Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde önemli bir programa imza atarak ecdadın kahramanlıklarını yad etti.

 Beklemesinler adı verilen etkinlikler kapsamında Ecdat Bahçesi’nde söyleşiler, tiyatro oyunları, canlandırmalar, kan bağışı, konser, fotoğraf sergileri, mehter, halkoyunları gösterileri gün boyu devam ederken gençler sabaha kadar nöbet tuttu.

genclik-meclisi-uyeleri-ecdat-bahcesi’nde-ecdadi-yad--1-001.jpg

 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü Türkiye’nin dört bir yanında birçok önemli etkinliklerle kutlanırken Konya Büyükşehir Belediyesi de organize ettiği etkinliklerle Konyalıları adeta o yıllara götürdü ve ecdadın kahramanlıklarını yad etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Türk Kızılayı’nın destek verdiği “Beklemesinler” adlı etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Kalehan Ecdat Bahçesi içerisinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ecdat Bahçesi’nin çeşitli yerlerinde gün boyu Çanakkale Zaferi ve o dönemi anlatan canlandırmalar vatandaşa duygusal anlar yaşatırken Türk Kızılayı tarafından kurulan stantlarla kan bağışı kabul edildi. Yine etkinlikler kapsamında yapılan Çanakkale Zaferi’ni konu alan fotoğraf sergisi gezenleri o günlere götürürken, etkinliklere katılan Konyalılara Çanakkale Savaşı’na katılan askerlerimize imkânsızlıklar dolayısıyla verilen şekersiz üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

genclik-meclisi-uyeleri-ecdat-bahcesi’nde-ecdadi-yad--3.jpg

Etkinlikler kapsamında düzenlenen Türk Halk Müziği konseri ve Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konserlerinde seslendirilen marşlara ve kahramanlık türkülerine vatandaşlar da eşlik ederken halk oyunları gösterisi ise konsere katılanların Konyalıların coşkusunu arttırdı. Etkinlikler kapsamında “Çanakkale’den Afrine: Birlikte Türkiye” adlı bir de söyleşi gerçekleştirildi.

genclik-meclisi-uyeleri-ecdat-bahcesi’nde-ecdadi-yad--2.jpg

Doç. Dr. Burhan Sayılır, Dr. Ahmet Hakan Yavuz ve Nermin Taylan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide Çanakkale Savaşı’nın öncesi, savaş sırasında Türk ordusunun ortaya koyduğu fedakârlık ve kahramanlıklar konuşuldu. Çanakkale etkinliklerine katılan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi üyesi gençler ve Konyalılar, sabaha kadar nöbet de tuttu. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen’in de katıldığı etkinlikler, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sabah namazı ile sona erdi. Haber Merkezi

genclik-meclisi-uyeleri-ecdat-bahcesi’nde-ecdadi-yad--6.jpg

genclik-meclisi-uyeleri-ecdat-bahcesi’nde-ecdadi-yad--4.jpg

genclik-meclisi-uyeleri-ecdat-bahcesi’nde-ecdadi-yad--10.jpg

genclik-meclisi-uyeleri-ecdat-bahcesi’nde-ecdadi-yad.jpg