Gençlik Kampları Yaz Dönemi Programları

Gençlik Kampları Yaz Dönemi Programları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Gençlik Kampları Yaz Dönemi Programları'nın başladığı bildirildi.Gençlik...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Gençlik Kampları Yaz Dönemi Programları'nın başladığı bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu yıl da gençlere yönelik Kaman ilçesinde Gençlik Kampı düzenleyeceğini belirtildi.

İnancı ve deneyimleri doğrultusunda topluma değer katacak bir gençlik için kamplar düzenlendiği vurgulanan açıklamada, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Kırşehir ile Türkiye genelinde 16 ayrı bölgede düzenlenen kamplarda gençlerin, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile unutamayacakları bir dönem yaşayacakları aktarıldı.

Kamp başvurularının 1 Mayıs'ta başladığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamplara kabul edilen gençler, yeşil doğa kampları kapsamında Kırşehir'in Kaman ilçesinde, Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı kamplarında bir araya gelecek. Mavi deniz kamplarında ise İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası, Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar'da düzenlenecek. 7 gün sürecek kamplarımız ücretsiz olup katılacakların ulaşım dahil bütün ihtiyaçları karşılanacaktır."

Katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verileceği belirtilen açıklamada, kamplarda kız ve erkek dönemlerinin ayrı ayrı yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, "Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile mavi deniz ve yeşil doğa kamplarına sadece birer kez katılabilecek. Gençlik kamplarında okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, ip parkuru gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunları, müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinlikler, kültürel ve sosyal faaliyetler de ücretsiz düzenlenecek." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :