Gençlik dershanesinde TEOG seminerleri

Gençlik dershanesinde TEOG seminerleri

Bu yıl ikincisi uygulanacak olan TEOG sınavları hakkında Gençlik Dershanesi öğrencilerine bilinçlendirme seminerleri düzenliyor

Gençlik Dershanesi rehber öğretmeni Ümit Çetin 2014-2015 TEOG sınav sistemi hakkında gazetemize şu bilgileri verdi.

‘Yeni sistemde Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin her iki dönemdeki birer sınavları merkezi olarak uygulanacaktır. Birinci dönem sınavı 26-27 Kasım, ikinci dönem sınavı 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacaktır. Sınavların yapılacağı 2 gün eğitime ara verilecek olup öğrenciler ilk gün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden kendi okullarında sınava gireceklerdir. Ortak değerlendirmeler, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Merkezi yazılılarda sorular test usulu (4 seçenekli) olup, 3 yanlış 1 doğruyu götürmeyecektir.

TEOG sınavı 700 puan üzerinden hesaplanarak Türkçe, matematik, fen Bilimleri derslerinin katsayıları 4; sosyal bilgiler, İngilizce ve din derslerinin katsayıları 2 ile çarpılacaktır.  Yerleştirmeye esas puanın hesaplanmasında ise 6, 7 ve 8. Sınıf yılsonu başarı puanları %30 etkili olacak TEOG sınavlarının ortalaması ise %70 etkili olacaktır.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, İmam Hatip Liseleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri kontenjanları doğrultusunda öğrenci alacaklardır.

TEOG’da 15’i A Grubu, 6’sı B Grubu olmak üzere toplamda en fazla 21 tercihten oluşan tek bir liste verilecektir. Öğrencinin A Grubundaki tercihlerinden birine yerleşememesi durumunda B Grubu liste devreye girecek böylelikle merkezi olarak yerleşmeyen öğrenci kalmayacaktır. Tüm liseler sisteme dâhil edilerek toplamda 1.347.746 öğrenci alınacaktır. Şu anda eğitim gören 8.sınıf öğrencilerimiz lise yerleştirmesinin %80’ni için mücadele edeceklerdir. Onun için düzenli ve planlı çalışma programı uygulayarak başarı elde edebilirler.’ diyerek sözlerine son verdi.