"Gençlik 100 Yaşında" projesi tanıtıldı

"Gençlik 100 Yaşında" projesi tanıtıldı

- Procter&Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu:"Dört tane ana konumuz var. Spor, bilim teknoloji, sanat ve sosyal fayda. Biz bu 4 ana alanda hikayeleri olan, hikayeleriyle Türkiye ve dünyada ilham verecek gençleri


İSTANBUL (AA) - Procter&Gamble tarafından 19 Mayıs 1919'un yüzüncü yılına özel hazırlanan "Gençlik 100 Yaşında" projesinin tanıtımı yapıldı.

Beyoğlu'ndaki Soho House İstanbul'da yapılan tanıtıma, Procter&Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ile Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay katıldı.

Tankut Turnaoğlu yaptığı açıklamada, Procter&Gamble olarak 32 yıldır Türkiye'de bulunduklarını söyledi.

Samsunlu olması sebebiyle kendisi için çok özel ve önemli bir gün yaşadığını belirten Turnaoğlu, "19 Mayıs'ın anlamının gençlere daha iyi anlatılması, hatta onlara içindeki değeri gösterme fırsatı verilmesi gerektiğine inanarak yola çıktık. Bu yolculuk 2023'e kadar gidecek bir kurtuluş yolu. Mustafa Kemal Atatürk, bu yolu gençlere verdi çünkü o gençlere güvenerek bu yola çıkmıştı. Türkiye Cumhuriyeti değerlerinin yeni nesillere aktarılmasını sosyal sorumluluk olarak görüyoruz." diye konuştu.

Gençlerle aynı dili konuşabilmek adına "Bana Bak" isimli ortak mobil platform oluşturduklarını ve burada 1 milyon 300 bin genç ile buluştuklarını dile getiren Tankut, şöyle devam etti:

"Atatürk bugünü belirlerken, gençlik ve spor kavramını ön plana koydu. Bizim için de bu 2 kavram çok önemli. Dört tane ana konumuz var. Spor, bilim teknoloji, sanat ve sosyal fayda. Biz bu 4 ana alanda hikayeleri olan, hikayeleriyle Türkiye ve dünyada ilham verecek gençleri seçmek istiyoruz. Türk Eğitim Vakfı en büyük destekçilerimizden. Bu hikayeleri hep beraber destekleyeceğiz."

- Günay: "Bu, çok yönlü bir hareket"


Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, "Gençlik 100 Yaşında" projesinin çok yönlü bir hareket olduğunu ifade etti.

19 Mayıs 1919'un cumhuriyet için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Günay, "Aynı zamanda çağdaş Türkiye hikayesinin başlangıç günü. Bu, çok yönlü bir hareket. Burs tarafı var. Bir taraftan da gençlere ilham vererek onları harekete geçiriyor. Çok uzun soluklu olduğuna inandığımız bir hareket." ifadelerini kullandı.

Projenin burs ayağının önemine vurgu yapan Günay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başarılı öğrencilere proje sonunda burs verilecek. Vakfımız her yıl 7 bine yakın yurt içi burs veriyor. Bize başvuran 20 öğrenciden maalesef 1 tanesine burs verebiliyoruz. Yeni burs imkanı oluşturulması bizim için çok önemli ve çok kıymetli. Bu hareketin burs projesi ayağınının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Elbette bir de hikaye ayağı var. Hikaye ayağı, zor durumda olan, başarma azmiyle çalışan öğrenciler için büyük bir ilham kaynağı. Öğrencileri zor zamanlarında devam etmek için cesaretlendiriyor."

Tanıtım, juri üyelerine sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :