"Gençler"in tankı El Kabir

"Gençler"in tankı El Kabir

Gençlerbirliği'nin Faslı futbolcusu El Kabir:"Takım arkadaşlarım, fiziğimden ötürü bana 'tank' lakabını taktı"- "Galatasaray ve Beşiktaş'a gol atarsam yine aynı şekilde sevineceğim"

ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Gençlerbirliği'nin Faslı futbolcusu Mustafa El Kabir, güçlü fiziği nedeniyle takım arkadaşlarının kendisine "tank" diye seslendiğini söyledi.

Suudi Arabistan Ligi takımlarında Ahli'den devre arasında Gençlerbirliği'ne transfer olan 1988 doğumlu El Kabir, kısa sürede Spor Toto Süper Lig'in en dikkati çeken isimlerinden olmayı başardı.

Ligde forma giydiği 7 maçta 6 asist yapan Faslı futbolcu, Fenerbahçe maçında takımının galibiyet golünü atarak adından sıkça söz ettirdi.

Son olarak İstanbul Başakşehir maçına "rabona" asistiyle damga vuran El Kabir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye kendisini göstermek için geldiğini ifade etti.

Sahada en iyi özelliklerini ortaya koymaya çalıştığını vurgulayan Faslı oyuncu, "Gol atmak, asist yapmak güzel şeyler. Ancak onları yapamasam bile ben takım oyuncusuyum. Takımın başarısı için her şeyi veririm" dedi.

El Kabir, güçlü fiziği hakkındaki yorumların da farkında olduğunu belirterek, "Çok duyuyorum, böyle şeyleri. Takım arkadaşlarım fiziğimden ötürü bana 'tank' lakabını taktı. Ancak biraz kilolu gözüktüğümü söyleyenler de var. Bu benim yapım, değiştiremem. Belki bir beden büyük tişört giyerim, bunu göstermemek için" diye konuştu.

 

-"Türkiye'de çok mutluyum"

Türkiye'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Faslı oyuncu El Kabir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burayı bilerek seçtim. Spor Toto Süper Lig, büyük bir lig. Sneijder ve Demba Ba gibi iyi futbolcular var. Demek ki buranın kalitesi yüksek. Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanının kalkmasıyla Türkiye'ye büyük ihtimalle daha kaliteli, büyük futbolcular gelir."

 El Kabir, kariyer planlamasıyla ilgili ise "İleride neler olacağını Allah'tan başka hiç kimse bilemez. En büyük hayalim milli takımda oynamak. Bir futbolcunun en büyük hedefinin bu olması lazım. Sonuçta ülkeni temsil ediyorsun. İnşallah, bir gün ben de milli takıma seçilirim" değerlendirmesinde bulundu.

 

-"Elhamdülillah Müslümanım"

Müslüman bir ülkede bulunduğu için çok fazla uyum sorunu yaşamadığına değinen El Kabir, şunları söyledi:

"Elhamdülillah Müslümanım. Müslüman bir ülkede olmak işleri kolaylaştırdı. Kültür farkı yaşamadım, bu da uyum sağlamamı kolaylaştırdı. Ancak dini çok fazla futbola karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Futbol dünyanın her yerinde insanları birleştiriyor. Siz iyi performans gösterdiğinizde, zaten taraftarlar arkanızda duracaktır." 

 

-"Aynı şekilde sevineceğim"

Şampiyonluk yarışıyla çok fazla ilgilenmediğini kaydeden El Kabir, sadece Gençlerbirliği'nin performansını önemsediğini söyledi.

Fenerbahçe maçındaki "kartal pençesi" şeklindeki gol sevincini, Cristiano Ronaldo'nun PlayStation oyunundaki hareketinden esinlenerek yaptığını anlatan El Kabir, "Galatasaray ve Beşiktaş ile de karşılaşacağız. Futbolcular, büyük maçlarda daha fazla motive oluyor. Galatasaray ve Beşiktaş'a gol atarsam yine aynı şekilde sevineceğim" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :