Gençlere "mobil programlama" eğitimi

Gençlere "mobil programlama" eğitimi

Gazi Üniversitesi, GÖNDER ve Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi işbirliğiyle, lisedeki gençlerin mobil uygulamalar geliştiren ve projeler hazırlayan bireyler olması için başlatılan eğitim projesi tamamlandı

ANKARA (AA) - Gazi Üniversitesi, Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) ve Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi işbirliğiyle, lisedeki gençlerin mobil uygulamalar geliştiren ve projeler hazırlayan bireyler olması için başlatılan eğitim projesi tamamlandı.

GÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Belen, eğitim projesinin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, sanal alemin tüm hayatı etkilediğini belirterek, dünyanın en büyük ilk 10 şirketinin bilişim alanında olduğunu söyledi.

Facebook, Twitter, Google gibi firmaların dünyayı değiştirme gücünün inkar edilemeyeceğine değinen Belen, Türkiye'nin bilişim teknolojilerinde üretici değil, kullanıcı tarafta olduğunu ifade etti.

Bakanlıkların teknoloji alanındaki çalışmalarını hatırlatan Belen, "Devlet ve okullarımız bu konuya büyük önem veriyor. Birçok bakanlığımızın üyesi olduğu Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunda geçen ay Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir toplantı yapıldı. Orada Başbakanımız 2002 yılı itibarıyla Türkiye'de araştırmalara ayrılan miktarın yaklaşık 3,9 milyar lira olduğunu, bugün itibarıyla bu miktarın 18 milyar liraya çıktığını söyledi." diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri projenin küçük çaplı olduğunu vurgulayan Belen, hedeflerinin daha kapsamlı, uzun vadeli ve dünya çapında ses getirecek projeler olduğunu aktardı.

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sarıoğlu da böyle projelerle geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek istediklerini söyledi.

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişip değiştiğini ifade eden Sarıoğlu, şunları kaydetti:

"Ülke olarak değişimin farkındayız ama dönüşümün farkında mıyız ondan çok emin değilim. Çünkü biz bilişim kullanıcısı olmanın ötesinde bilişim kültürünü algılayan, onu hayatımıza uygulayan kişiler olmalıyız. Bu kültürü yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Tabii bunu anlayan toplumlar da bilişimi üreten ve bunu ekonomiye dönüştüren toplumlar."

Konuşmaların ardından projeye katılan öğrenciler, ürettikleri projelerin sunumunu yaptı. Programında sonunda da öğrencilere katılım belgesi verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :