Gençlere girişimcilik anlatıldı

Gençlere girişimcilik anlatıldı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü işbirliğiyle yapılan ‘Girişimcilik ve Gelecek’ konulu konferans SDKM’de yapıldı.

 

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü işbirliğiyle yapılan ‘Girişimcilik ve Gelecek’ konulu konferans SDKM’de yapıldı.  Proramın açılış konuşmasını yapın Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, gençlerin girişimci olmasını ve yeni Türkiye’nin genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Toplamda iki oturumla gerçekleşen programın birinci oturumu Bwise ve BeWell şirketlerinin kurucu ortağı olan Dr. Cenk Tezcan ve Habibe Açık yaptı. ilk oturumun gerçekleşmesinden sonra ikinci oturum başladı. gençlere girişimciliğin anlatıldığı konferansın moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Okka yaparken, konuşmacılar ise MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, sunum yaptı.  Yapılan sunumlarda üniversite öğrencilerine girişimcilik ve yeni finansman modelleri Mentors Network Turkey Girişimcilik, 21. Yüzyılın yeni trentleri Gençlerin girişimciliğe özendirilmesi, risk sermayesi, melek yatırımcılar, girişimci olunması için gereken özellikler ve başarılı bir girişimcilik performansı anlatıldı.  Servet R. Çolak – Memleket