Gençlere Aile ve Dini Rehberlik Akademisinin İkinci Turu Başladı

Gençlere Aile ve Dini Rehberlik Akademisinin İkinci Turu Başladı

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri çerçevesinde planlanan "Gençlere Aile ve Dini Rehberlik Akademisi Projesi 2" Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen açılış programıyla başladı.

Programa, derslere katılacak üniversite ve liseli gençlerin yanı sıra Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, ADRB Koordinatörü Kadriye Erdem ve gençlik akademisinde eğitimci olarak görev yapacak hocalar katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç bu proje ile gençlere hurafeye dayalı geleneksel İslami anlayıştan uzak, sahih bilgiye dayanan, ahlak merkezli bir yaklaşımla geleceğin annelerinin aklına, gönül dünyasına hitap etmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Bilgiç " bu bir eğitim ve bilinçlendirme programı. Şayet bugünümüz ve yarınımız adına imanlı, güncel, değerleri uğruna hedefleri olan bir gençlik hayalimizde, içinizden bir gencin dahi, gönül dünyasına bir ufuk açabilecek, zihin dünyasında şimşek olabileceksek, kendimizi mutlu ve başarılı kabul edeceğiz. İkincisini düzenlediğimiz "Gençlik Akademisi"nin siz değerli, gençlerimizden yoğun ilgi görmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu yılki programlarımızda, geçen dönemde düzenlenen anketler ve talepleriniz bizim yol haritamız olmuştur. Ayrıca derslere katılabilmek için farklı illerden aramızda olan üniversiteli arkadaşlarımızda var. Onlara ayrıca, bu samimiyet ve gayretlerinden dolayı  teşekkür ediyorum. Kontenjanımız sınırlı olduğu için birçok arkadaşımız şu anda aramızda değiller. Onlarda inşalalah sizlerden sonraki açılacak gruplarda akademi derslerine katılacaklar… hepimiz niyetlerimizin karşılığını alacağız, gayret bizden tevfik Allah’tan" dedi.

Bilgiç'in konuşmasından sonra açılış konuşmasını Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar yaptı. İlmin önemi ve ilim adamının sorumlulukları hakkında gençlere kısa bilgiler sunan Akpınar, derslere katılan gençlere ve emeği geçen personele teşekkür etti.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen açılış programından sonra öğrenciler A ve B sınıflarında akademi derslerine başladılar. Akademi dersleri haftanın beş günü olmak üzere bir ay süreyle devam edecek.