Gençlerde Kalp Krizi Vakalarında Artış: Uzmanlar Uyarıyor

Gençlerde Kalp Krizi Vakalarında Artış: Uzmanlar Uyarıyor

Türkiye'de genç nüfus arasında kalp krizi vakalarının artması endişe verici bir trendi işaret ediyor. Uzmanlar, sağlıklı yaşam tarzının önemini vurgulayarak risk faktörlerine dikkat çekiyor.

Türkiye'de kalp krizi vakalarının artması ve gençler arasında bu vakalara daha sık rastlanması, uzmanları harekete geçirdi. Medicana Sağlık Grubu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, son yıllarda kalp krizi vakalarının arttığını ve genç nüfusun bu vakalar için daha fazla risk taşıdığını belirtiyor.

Türk Kardiyoloji Derneği'nin verilerine göre, Türkiye'de yılda 300 bin kalp krizi vakası görülüyor ve bunlardan kaynaklanan ölümler 125 bini buluyor. Bu vakaların çoğu, ani ölümlerin yüzde 70'ini oluşturarak insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Prof. Dr. Özdemir, gençler arasında kalp krizi riskinin artmasında obezitenin önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Avrupa'da obezite konusunda üst sıralarda yer aldığımızı belirten Özdemir, sağlıklı bir yaşam için Akdeniz diyeti gibi dengeli beslenme alışkanlıklarının önemini vurguluyor. Şeker, un, tuz ve katı yağdan uzak durarak, sebze ve balık ağırlıklı beslenmenin kalp sağlığını korumada etkili olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte, tütün ve tütün ürünlerinin kullanım yaşının düşmesinin de gençler arasında kalp krizi vakalarının artışında etkili olduğunu ifade eden Özdemir, hareketsizliğin ve tütün kullanımının bir araya gelerek riskleri artırdığını belirtiyor.

Sağlıklı bir yaşam tarzı seçerek kalp krizi riskini azaltmanın mümkün olduğunu vurgulayan Özdemir, düzenli egzersizin önemine de dikkat çekiyor. Günde en az 45 dakika-1 saat düzenli egzersiz yapmanın, kalp sağlığını korumada önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, kalp krizi vakalarının gençler arasında artmasının önüne geçmek için toplumun sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmesi gerektiğini vurguluyor. Beslenme düzenine dikkat edilmesi, tütün ve tütün ürünlerinden uzak durulması, düzenli egzersiz yapılması gibi önlemlerle kalp sağlığının korunabileceğini ifade ediyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum