Gençlerbirliği'nden "hakem" uyarısı

Gençlerbirliği'nden "hakem" uyarısı

Kulüp Basın Sözcüsü Kaynar: "Son yıllarda Kadıköy'de başarılı bir grafik çizmedik ancak bu sonuçlarda sadece oynanan futbol etkili olmadı"

ANKARA (AA) - Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesi geçen sezonlarda İstanbul takımlarıyla oynadıkları karşılaşmalarda yaşadıkları hakem hatalarına dikkati çekti.

Hakan Kaynar, yaptığı açıklamada, yarın önemli bir maça çıkacaklarını belirterek,  "Önümüzdeki üç hafta boyunca üç İstanbul takımıyla oynayacağız ve artık her maçın önemi giderek artıyor. Bu süreçte İstanbul takımlarına karşı Ankara'yı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Son yıllarda Şükrü Saracoğlu'nda iyi sonuçlar alamadıklarını hatırlatan Kaynar, bu sonuçlarda sadece oynanan futbolun etkili olmadığını savundu.

Sadece skorlara bakıldığında Gençlerbirliği adına Kadıköy deplasmanında başarısız bir tablonun görüleceğine dikkati çeken Kaynar, şunları söyledi:

"O maçların hepsini izleyen biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki az ya da çok bize karşı hepsinde de hakemlerin katkısı oldu. Özgür Yankaya'yı da iki sezon önce yine bir İstanbul takımına karşı yaptığımız maçtan çok iyi hatırlıyoruz. Galatasaray maçında 1-0 öndeyken aleyhimizde verdiği garip penaltı halen taraflı tarafsız futbol severler tarafından hatırlanıyor." 

E-bilet sistemine sonradan dahil olduğu için Fenerbahçe'nin uygulamadan bir süreliğine muaf olduğunu ifade eden Kaynar, bu nedenle karşılaşmanın dolu tribünler önünde oynanma olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Bu sezon hakemlerin seyirci ortalamalarının düşük olması nedeniyle baskı olmadan rahat maçlar yönettiğini dile getiren Kaynar, "Umarım o rahatlık bir alışkanlık şeklinde devam eder ve Yankaya da baskı altında olmadan, tribünlerden olumsuz etkilenmeden iyi bir maç çıkarır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı