"Genç Yumruklar" Rus Antrenörle Hazırlanıyor

"Genç Yumruklar" Rus Antrenörle Hazırlanıyor

Genç Bayanlar Boks Milli Takımı, Rus antrenör Anatolii Muradymov gözetiminde hazırlandığı Dünya Şampiyonası'ndan madalyalar hedefliyor- Milli Takım Başantrenörü Muradymov:"Türk boksörler her zaman iyiydi, dünya ve Avrupa dereceli sporcularımız mevcut. Biz

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Genç Bayanlar Boks Milli Takımı'nda bir süre önce göreve getirilen Rus başantrenör Anatolii Muradymov, sporcuları Tayvan'da 14-24 Mayıs'ta düzenlenecek Dünya Yıldız Gençler Bayanlar Dünya Şampiyonası'na hazırlıyor. 

Başantrenör Muradymov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayından itibaren takımın başında olduğunu ve Dünya Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Şu ana kadar şampiyona için 2 hazırlık kampı tamamladıklarını belirten Muradymov, "Kamplara katılan boksörler arasında oldukça başarılı sporcular var.  Bu başarılar bizim için önemli. Türk boksörler her zaman iyiydi, Dünya ve Avrupa dereceli sporcularımız mevcut. Biz bu başarıları artırmak için çalışacağız. Sporcularımıza yeni şampiyonluklar kazandıracağız. Dünya Şampiyonası'nda İstiklal Marşı'nı okutmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Muradymov, milli takımda yeni görev aldığını, fiziksel olarak takımın tam hazır olmadığını belirterek sporcuların kendilerine verilen görevleri yerine getirmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şampiyonaya kısa sürenin kaldığını hatırlatan Muradymov, şunları kaydetti:

"Antrenmanlarımız oldukça yorucu geçiyor. Kızlarımız kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar, bundan eminim. Takımımız her geçen gün biraz daha kendini topluyor. Dünya Şampiyonası'nda 10 sıklette mücadele edeceğiz. Bunlar henüz kesinleşmedi, çok dikkatli bir şekilde çalışarak bunu belirlemeye çalışacağız."

 Muradymov, çok sayıda ülkede görev yaptığını ve Türkiye'de de yeni başarılara imza atmak istediğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı