Genç yazar gelecekten umutlu

Genç yazar gelecekten umutlu

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Vefa Ulutaş kendi imkanları ile yazdığı ve çıkardığı ‘Mavi Gözlü Esmer’ kitabının tanıtımını yaptı.

Türkiyenin daha da güçlenmesi için Gençlerin topluma rehber olması gerektiğini dile getiren Yazar Vefa Ulutaş, Romanı Mavi gözlü Esmer’i kaleme alma serüvenini ve amacını anlattı. Yazar Ulutaş, “Küçük yaşlardan itibaren yazı yazmaya rap ile başladım. Gün geçtikçe kalemim daha da tecrübe kazandı. Bundan dolayı roman yazmaya karar verdim. İçinde bulunduğum zor şartlara rağmen yılmadım. Kimseden herhangi bir destek almadan kendi çabalarımla bu çalışmayı okurlarımla buluşturdum. Yazarken sıradan bir roman değil de toplumdaki sorunları çözmek için Mavi Gözlü Esmeri kaleme aldım. Ülkemizdeki en büyük sorunlardan bir tanesi, ırklardan dolayı yaşanan kutuplaşma sorunudur. Mavi gözlü esmer adlı eserimle insan ırkının değil, insanın içindeki yaşayan insanlık duygusunun önemli olduğunu ve Türk, Kürt, Laz, Çerkez gibi ırklardan oluşan bir Türkiye’yi vurguladım” şeklinde konuştu.

KARDEŞLİK BAŞ TACIDIR

Toplumun temel taşı olan gençler üzerinde ilerlemeye çalıştığını belirten  Ulutaş,” Gençler  Aşk, dram gibi duyguları çok sever. Bu yüzden dolayı bu güzel duygulardan başlayarak  ırkçılığı ve toplumda katı bir şekilde zihinlere kazınan  ön yargıları silmeye çalıştım. sonuç olarak bu eseri okuyan insanların Mavi Gözlü Esmeri okuduktan  kardeşlik baş tacı edilerek, kutuplaşma yerine birleştirici roller oynamaya başlayacaktır” dedi.