Genç mülteciler hikayelerini kısa filmlerle anlattı

Genç mülteciler hikayelerini kısa filmlerle anlattı

Suriyeli ve Iraklı genç mülteciler, yaşadıkları zorlukları kısa filmlerle aktardı - BMMYK Türkiye Temsilci Yardımcısı Artini:- "Türk dili öğrenmek için bizden burs alan öğrenciler var. Bin 600 civarında arkadaşımızın faydalandığı bu burs mülteci gençlerin

ANKARA (AA) - Türkiye'de yaşayan Suriyeli ve Iraklı genç mülteciler, yaşadıkları zorlukları kendilerinin seslendirdiği kısa filmlerle anlattı.

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Ofisinin desteğiyle Hacettepe Üniversitesi Tuğrul Çubukçu Salonu'nda genç mültecilerin “Dijital Hikaye Anlatımı” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye yaşayan Suriyeli ve Iraklı mülteciler, geçirdikleri zor günleri hazırladıkları 8 kısa filmle katılımcılara sundu.

Etkinlikte konuşan BMMYK Türkiye Ofisi Temsilci Yardımcısı Paolo Artini, dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'de bu ve buna benzer etkinlikler yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

BM'nin genç mültecilerle ilgili yapılan kültürel çalışmaları önemsediğini ve bunlara gereken her türlü desteği verdiğini ifade eden Artini, şu değerlendirmede bulundu:

"Genç mülteciler dediğimizde bunları farklı gruplara ayırabiliriz. Bizimle istişare yapan ve bizlere çözüm önerileri sunan bir grup var. Diğer grup, gönüllülerden oluşuyor. Bunlar BM ve ortaklarıyla birlikte çalışıyorlar. Türkiye'de 15 ilde bu arkadaşlarımız var. Bunlar kendi kendilerine ayakta kalabilmeleri ve sosyal anlamda uyum sağlayabilmeleri yönünde mültecilere destek veriyorlar."

Artini, mülteci gençler içerisinde "yararlanıcı" diye tabir ettikleri öğrenim bursu verdikleri bir grubun daha olduğunu ifade ederek, "Türk dili öğrenmek için bizden burs alan öğrenciler var. Bu burstan bin 600 civarında arkadaşımız faydalanıyor. Bu burs mülteci gençlerin Türkiye'de üniversite okuyabilecek seviye gelmelerine destek sağlamak için veriliyor." diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Aşkın Tümer de böyle etkinliklerin Türkiye gibi mültecilere kapısını açan ülkeler için anlamlı ve değerli olduğunu belirterek, organizasyona emeği geçen öğrenci ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.

Etkinlikte BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Fas Ofisi'nin desteğiyle Fas'ta yaşayan genç mültecilere yönelik hazırlanan kısa film gösterimine de yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :