Genç güreşçilerin hedefi madalya

Genç güreşçilerin hedefi madalya

- 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda mindere çıkacak Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda hedef, ilk 3'te yer almak- Milli takım teknik direktörü Bora:"Dünya şampiyonu çıkarabilmek ve madalya kazanmak istiyoruz"- "Çalışma şartları ne olursa olsun, her türlü o


İSTANBUL (AA) - ELİF NUR ÇOLAK - Polonya'nın Bydgoszcz kentinde 21-26 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda mindere çıkacak Grekoromen Güreş Milli Takımı, hedefini ilk 3'te yer almak olarak belirledi.

Milli takım teknik direktörü Salih Bora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirterek, "Geçen sene 23 yaş altı takımımız, dünya üçüncüsü oldu. Bu sene de yine ilk üçte yer almak istiyoruz. Yukarıya çıkarsak bizim için daha büyük bir başarı olur. Dünya şampiyonu çıkarabilmek ve madalya kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hazırlık döneminin oldukça verimli geçtiğini anlatan Bora, "23 yaş altı takımımız için iki özel kamp yaptık. Dünya Şampiyonası için hazırız. Kadrolarımızı belirledik, çocuklarımızın herhangi bir kilo veya sakatlık problemi yok. Sporcularımız 8 sıklette mücadele edecek. Kadromuzda daha önce bireysel olarak 23 yaş altı kategorisinde dünya şampiyonu olmuş, yine gençler kategorisinde şampiyonluk yaşamış sporcular var. Neticelerin iyi olmasını umut ediyoruz." diye konuştu.


- "Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz"


Bora, en büyük amaçlarının 23 yaş altı sporcuları A Milli Takım'a kazandırmak olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Buradaki sporcularımızdan 2-3'ü A Milli Takım'da da güreşiyor. 2020'ye kadar bu sayının daha da artacağını düşünüyorum ve bu arkadaşlarımızın olimpiyat vizesi alarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Çalışma şartları ne olursa olsun, her türlü ortamda Türk güreşi olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bunu başarabileceğimize de inanıyorum."

Genç sporcuların daha sağlam altyapıya sahip olmamasının kulüp sayısının yetersizliğinden kaynaklandığını savunan Bora, "Son yıllarda milli takımlarımıza gelen sporcularımızın kaynakları kulüpler. Kulüplerin imkanları düzeltilirse ve sayıları artarsa, Türk güreşinin altyapısı da ona göre daha sağlam olacak. Hedefe yönelik sporcu sayısının daha fazla olacağından ve daha büyük başarılar elde edebileceğimizden şüphem yok." diyerek sözlerini tamamladı.

Antrenör Akif Canbaş ise 23 yaş altı sporcuların yıl boyunca A Milli Takım'daki güreşçilerle çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Bu grupta çok yetenekli arkadaşlarımız var. Çok verimli iki kamp geçirdik." şeklinde görüş belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :