Genç güreşçilerin hedefi Balkan şampiyonluğu

Genç güreşçilerin hedefi Balkan şampiyonluğu

- Milli güreşçi Aslı Tuğcu: "Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 63 kiloda üçüncü oldum. Balkan Şampiyonası'nda hedefim şampiyon olmak"


BİLECİK (AA) - Romanya'nın Craiova kentinde yarın başlayacak Gençler Balkan Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek kadın milli sporcular, takım halinde şampiyonluğu hedefliyor.

Şampiyona öncesindeki son kampı Bilecik'in Söğüt ilçesinde gerçekleştiren milli takımın sporcularından 20 yaşındaki Aslı Tuğcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin takım halinde şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, madalya alması durumunda bunu şehitlere armağan etmek istediğini söyledi.

Eski güreşçi babası Erdal Tuğcu'nun yolunda bu spora devam ederek, ailesine şampiyonluklar hediye etmek istediğini, Yalova Altınova Tersaneler Spor Kulübü'nün sporcusu olduğunu aktaran Aslı, "Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 63 kiloda üçüncü oldum. Balkan Şampiyonası'nda hedefim şampiyon olmak. Uzun vadede olimpiyatlara katılmayı hedefliyorum." dedi.

Babasının yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlatan Aslı, "O benim başarılı olmamı çok istiyor. Güreşi babam sayesinde yapıyorum. En büyük destekçim babam ve annem. Ailem sayesinde milli takımdayım." diye konuştu.


- Elif Yanık: "Abilerimden daha iyi seviyedeyim"


Milli sporculardan 19 yaşındaki Elif Yanık da yaptığı açıklamada, Edirne Trakya Birlik adına 11 yıldır güreştiğini, Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda ikinci olduğunu söyledi.

Balkan Şampiyonası'na altın madalya parolasıyla hazırlandıklarını aktaran Elif, şampiyonadan takım halinde birinci olarak dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

Güreşçi iki abisinin, bu spora yönelmesinde etkili olduğunu anlatan Elif, "Birkaç defa antrenmanlarına gittim. Kız olduğum için istemiyorlardı ama ben çok diretiyordum. İstemeseler de yanlarında antrenmanlara gide gele alıştılar. Onlar güreşi bıraktılar ben pes etmedim. Benden hırs aldılar, tekrar güreşe başladılar. Şimdi hep beraber antrenmanlara gidiyoruz. Şu an abilerimden daha iyi bir seviyedeyim." şeklinde konuştu.

Bu arada, şampiyonada Aslı Tuğcu 63, Elif Yanık ise 59 kiloda madalya mücadelesi verecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :