Genç güreşçiler "dünyanın sırtını" yere getirecek

Genç güreşçiler "dünyanın sırtını" yere getirecek

Bolu'da kamp yapan güreşçiler, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda madalyalar hedefliyor- Gençler Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü Benekli:- "Madalyalar dağıldığı zaman dünya şampiyonu olacağız, buna hepimiz inanıyoruz"

BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'da kamp yapan genç güreşçiler, Brezilya'da 11-16 Ağustos'ta düzenlenecek Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda takım halinde birinci olmayı hedefliyor.

Gençler Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü İbrahim Benekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 sporcu, 7 antrenör ve bir de masör ile Aladağ'da kamp yaptıklarını, günde çift antrenmanla turnuvaya hazırlandıklarını söyledi.

Avrupa Şampiyonası'nda aldıkları madalyaların daha fazlasını Brezilya'da kazanmak istediklerini vurgulayan Benekli, "Orada takım halinde ikinci olduk. Dünya Şampiyonası'nda ise çıtayı yükselttik. Madalyalar dağıldığı zaman Dünya Şampiyonu olacağız, buna hepimiz inanıyoruz" diye konuştu.

Benekli, Türk milletinin ata sporunda ne kadar güçlü olduğunu herkese bir kez daha kanıtlayacaklarını dile getirerek, Türk bayrağını göndere çektirmek istediklerini, başarıya inanarak çalıştıklarını ifade etti.

Sporcularına güvendiğini anlatan Benekli, "Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Dünya Şampiyonası'nda halkımızın dualarını bekliyoruz" dedi.

Benekli, kampın son haftasında antrenmanları teke düşüreceklerini, sporcuların moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı