Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası

Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası

Konya'da yapılacak şampiyonaya 16 ülkenin milli takımı katılacak

Konya'da 16 ülkenin milli takımının katılımıyla gerçekleştirilecek 2014 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası tanıtım toplantısı yapıldı.

1964’ten bu yana düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2004 ve 2005’te gümüş, 2009 ve 2011’de bronz ve son olarak da geçen yıl Letonya’da düzenlenen turnuvada altın madalyanın sahibi oldu.

24 Temmuz Perşembe günü Çek Cumhuriyeti karşısında ilk maçına çıkacak olan Ay Yıldızlılar, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan ile C Grubu’nda yer alacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, Rixos Otel'deki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 24 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ev sahibi olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

"Evimizde podyumda yer almak istiyoruz"

Genç Erkek Milli Takım Başantrenörü Ömer Uğurata da turnuvaya Avrupa'nın en iyi 16 takımının katılacağını ifade etti.

Türkiye Milli Takımı'nın yaklaşık 5 senedir birlikte oynayan oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Uğurata, şöyle konuştu:

"Ev sahibi olma avantajımız en iyi şekilde kullanarak, göze hoş gelen bir basketbol seyrettirmek istiyoruz. Amacımız ilk 5'e girip, önümüzdeki sene yapılacak olan dünya şampiyonası vizesi almak. Ondan sonra da kendi evimizde podyumda yer almak istiyoruz. Turnuvada 8 takım şampiyon olma adayı. Bizde bu adaylar içerisindeyiz. Çok zorlu 9 maça çıkacağız. Maçları adım adım düşünüyoruz. Çeyrek finale kalmak ve kazanmak çok önemli. Turnuvayı en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Tabii ki en iyi yer de altın madalyayı almaktır."

Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Çetiner ise “Barış ve hoşgörünün, kardeşliği şehri Konya ve güzel ülkemize mücadele etmek için gelen tüm herkese hoş geldiniz diyorum. Şu anda tüm Müslümanlar için kutsal ay olan Ramazanı ayı içerisindeyiz. Böyle bir organizasyonda yine Ramazan sonundaki bayramı birlikte kutlayacağız. Sizler de bu vesileyle Konya’nın mistik havası içinde bunu yaşamış olacaksınız. Bu da sizler için farklı bir deneyim olacak. Yine bu gece Ramazan ayının 27.günü Müslümanlar için Kadir Gecesi. Tüm dünyada savaşların sona ermesi ve barışın gelişmesini diliyorum. Sporun temel felsefesi, barış ve dostluğun gelişmesine katkı sağlamaktır. Bu Ramazan ayında organizasyonun düzenlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Müsabakaların centilmenlik içerisinde oynanmasını ve sakatlık yaşanmamasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

FIBA Teknik Komiserler Direktörü Ruben Virıvnik de gerçekleştirmiş olduğu konuşmada şunları söyledi: “Konya halkına ve Türkiye Basketbol Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Önümüzdeki turnuva süresinde centilmenlik içerisinde maçların oynanmasını diliyorum”

Toplantıya, Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Çetiner, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, ülkelerin milli takımları ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Erduran, katılımcı takımlara hediye sundu. Açılış töreni, sema gösterisinin ardından tamamlandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı