Genç eğitimciler Ahmet Yesevi Üniversitesinde buluştu

Genç eğitimciler Ahmet Yesevi Üniversitesinde buluştu

Türkiye ve Kazakistan başta olmak üzere Türk dünyasının farklı coğrafyalarından genç eğitimciler, Ahmet Yesevi Üniversitesince düzenlenen "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" adlı programda bir araya geldi

ANKARA (AA) - Türkiye ve Kazakistan başta olmak üzere Türk dünyasının farklı coğrafyalarından genç eğitimciler, Ahmet Yesevi Üniversitesince düzenlenen "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" adlı programda buluştu.

Ahmet Yesevi Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanlığı ile Rektörlüğü tarafından bu yıl ikinci kez ve geniş çaplı "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" programı düzenlendi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Sivas, Astana, Almatı ve Karagandı gibi şehirler başta olmak üzere Türk dünyasından genç eğitimciler, Kazakistan'ın Türkistan şehrinde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesinde bir araya geldi.

1 ay süreyle planlanan etkinlikte, Türk dünyasından gelen genç eğitimciler, Türkiye Türkçesi, Kazak Türkçesi, Özbek Türkçesi, Rusça, Türkoloji, tarih, kültür, edebiyat, coğrafya ve Türk dünyasının büyük şahsiyetleri hakkında eğitim ve öğretim görecek, ayrıca tarihi ve kültürel mekanları gezecek.

Etkinliğin açılış programında konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, amaçlarının Türk dünyasının aydınlık geleceğe sahip gençlerini Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin huzurunda bir araya getirmek, kaynaştırmak olduğunu ifade etti. Kutalmış, geleceğin Türk dünyası aydınlarını, Türkoloji başta olmak üzere pek çok sahada geliştirmek istediklerini belirtti.

Kutalmış, daha sonra "Küreselleşme ve Türk Lehçelerinin Durumu" konulu konferans verdi.

Gençler, organizasyonun ilk gününde Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan tarafından verilen "Mevlana'dan Pedagojik Telkinler" adlı konferansa katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :