Gelişime katkıda bulunuyor

Gelişime katkıda bulunuyor

Özel Armağan Koleji, okul bahçesindeki hayvanat bahçesi ile çocukların zihinsel,duygusal ve sosyal,dil, fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.

Özel Armağan Koleji Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayşe Nur Tosunoğlu’’ Bizler sağlıklı okul sloganımız ile her açıdan çocuklarımıza ruhsal ve fiziksel en rahat olabilecekleri ortamı oluşturmak ile görevliyiz. Armağan Koleji olarak uzun araştırmalarımız sonucunda hayvanların çocuklar üzerindeki etkisini inceledik.

‘’Tosunoğlu,’’ Faydalara kısaca değinecek olursak, Zihinsel Gelişim açısından, araştırma, analiz etme, katagori yapma,ilişki kurma, problem çözme vb. becelerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Duygusal ve Sosyal Gelişim olarak, daha duyarlı olmayı, sorumluluk almayı öğretmektedir.
Dil Gelişimi, hayvanlar hakkında konuşmak çocuklarımızın kimliklerini bulmalarına, güven duygularının artmasında çok etkilidir. Bu şekilde arkadaşları ile iletişim kurmalarını kolaylaşır.
Fiziksel Gelişim olarak ise çocuklarımız hayvanları taklit ederken zıplarlar, atlarlar. Bu büyük ve küçük kas gelişimine yardımcı olur.

Okulumuzda, beç-iran tavuğu, paçalı tavuk, horoz, ördek, bıldırcın, tavşan, civciv bulundurmaktayız, çeşitleri daha da artıracağız. Her öğrencimizin tek öğrencimiz olduğunu biliriz ve onların kendilerini değerli hissetmeleri için profesyonel çalışmaya gayret ederiz.’’dedi.