Geleneksel türküler yankılandı

Geleneksel türküler yankılandı

Başkan Toru, “Kültürel programlar yoğunluk kazanacak”

“Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam” programlarında bu kez “Konya Barana Havaları” yankılandı. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun birbirinden güzel Konya türkülerini seslendirdiği programda konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Yoğun kültürel dezenformasyona tabi olduğumuz bir dönemde kültürümüzü tekrar yaşatma ve çocuklarımıza aktarmaya ihtiyacımız var” dedi.

Meram Belediyesi’nin düzenlediği “Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam” programları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. “Konya Barana Havaları” isimli programda Konya türküleri seslendirildi. Programda Konya kültürünün bir parçası olan Barana Geceleri de canlandırıldı.

Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Konya Barana Havaları” programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, sanatçı Ahmet Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şef Eyüp Görkem yönetimindeki koronun söylediği Konya türkülerine salondaki dinleyiciler alkışlarıyla tempo tuttu. TRT Avaz ekranlarından canlı yayınlanan programın sonunda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, konuşma yaptı.

“MERAM, KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMAYA ADAY”

Konya’nın kültürünü, türkülerini, sözleriyle ve oyunlarıyla icra eden sanatçılara teşekkür eden Başkan Fatma Toru, “Bize çok güzel anlar yaşattılar. Bizim dinlediğimiz sadece bir konser veya gösteri değildi. Aynı zamanda bizim kültürümüzün, kimliğimizin bugüne yansımasıydı. Bunu da çok güzel ifade ettiler” dedi.

Başkan Toru, “Yoğun kültürel dezenformasyona tabi olduğumuz bir dönemde kültürümüzü tekrar yaşatma ve çocuklarımıza aktarma ihtiyacımız var. Konya’nın kültür başkenti, kadim bir başkent olduğu düşünüldüğünde bunların ehemmiyeti daha da artıyor. İnşallah 2016 yılında şehrimiz “İslam Kültür Başkenti” ilan edilecek. Bunun için de 2014 ve 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapacağımız kültürel programlar yoğunluk kazanacak. Aramızda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı Bey’e özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü bu programlarımızın başlangıcıydı. Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Müziği konserlerimiz devam edecek. 2 ay boyunca her akşamımız dolu dolu geçecek. Sadece konserler değil, söyleşiler, tiyatrolar da olacak. Meram, 2014 ve 2015 yılında kültür başkenti olmaya aday bir ilçemiz. İnşallah biz de bu yolda çaba sarf edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

“MERAM, KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜN YAŞADIĞI BİR MERKEZ OLACAK”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı ise, “Kültürümüzün dezenformasyona tabi tutulduğu bu dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü olarak, bir hemşehriniz, bir Konyalı olarak, Konyamıza, Meramımıza başkanımızın gösterdiği bu güzel misafirperverlikten dolayı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra Konevi Kültür Merkezi ve Meram, bu güzel sanatların, öz sanatların, kendi kültürümüzün yaşadığı çok güzel bir merkez olacak” dedi.

Program sonunda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şef Eyüp Görkem’e ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı’ya çeşitli hediyeler takdim etti.