Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu’ndan Konya’ya övgü

Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu’ndan Konya’ya övgü

Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Koç, “Biga Sancakbeyi Osmanbey Uluslararası Okçuluk Festivalinde Konya Melikşah Spor Kulübü ve Akşehir Selçuklu Spor Kulübünün almış olduğu birincilik madalyaları bizleri gururlandırdı” dedi.

Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü katılmış olduğu tüm ulusal ve uluslararası müsabakalardan Konya’mıza altın madalyasız dönmüyor… Şampiyona hakkında bilgi veren Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Koç, ” Bu yıl 4. sü düzenlenen Biga Sancakbeyi Osmanbey Uluslararası Okçuluk Festivalinde Konya Melikşah Spor Kulübü ve Akşehir Selçuklu Spor Kulübünün almış olduğu birincilik madalyaları bizleri gururlandırdı. İnşallah bundan sonraki şampiyonalarda başarılı bir şekilde şehrimizi ve ülkemizi temsil etmek kısmet olur. Bunun için çalışmalarımızı çok daha sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. Bu Muhteşem Organizasyon için Başta Kaymakamımız Sayın Fatih Genel’e Genel Başkanımız sayın Sami Genel’e, tüm sponsorlara ve katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İLGİ YOĞUN OLDU
Biga Kaymakamı Fatih Genel’in olağanüstü gayretleriyle bizzat organize ettiği Biga Sancak Beyi Osman Bey adına düzenlenen Geleneksel Okçuluk Festivali ve Avrupa Atlı Okçuluk Yarışmaları Çan Seramik Fabrikalarında misafirlere verilen yemek ile başladı.  Festival Cumartesi ve Pazar günleri de Biga Çınarköprü Köyü mevkiinde Granikos Savaşlarının yapıldığı alandaki çeşitli kategorilerdeki müsabakalarla devam etti. Festival alanında katılanlara verilen kahvaltı ile başladı. Daha sonra atlı gösteriler, okçuluk gösterileri, Granikos Savaşının canlandırması, ödül töreni ve keşkek ikramının ardından bu yıl ki Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası ve Biga Sancakbeyi Osman bey Geleneksel Okçuluk Festivali sona erdi. Yerli ve yabancı yaklaşık 500 sporcu organizasyon da yer alırken binlerce Biga’ lı ve çevreden gelen izleyiciler programı izledi. Misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken Biga’nın şöhretli ürün ve sanatları sergilendi. Ukrayna Kazaklarının sunduğu atlı gösteriler büyük ilgi gördü. Tüm Çanakkale ve Biga protokolünün yanında ünlü sanatçılar Cüneyt Arkın, Cemal Hünal ve Serdar Kılıç’ta her yıl olduğu yine festivale katıldılar. Ayrıca Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir’ de festivale katılarak Biga Kaymakamı Fatih Genel ile birlikte birer teşekkür konuşması yaptılar.

Uluslararası Erkekler Sabit Puta 90 metre Birincisi Melikşah Spor Kulübü’nden Hasan Koç, Uluslararası Erkekler Hareketli Puta Birincisi Akşehir Selçuklu Spor Kulübü’nden Varol Türkoğlu olurken Melikşah Spor Kulübü’nden Dilanur Küçüktepe Uluslararası 15 yaş altı Sabit Puta Birinciliğini ve Uluslararası 15 yaş altı Hareketli Puta İkinciliğini Konya’mıza kazandırdılar. Üç gün süren Biga Sancak Beyi Osman Bey adına düzenlenen 4. Geleneksel Okçuluk Festivali yarışmalar sonunda;

ULUSLARARASI ERKEKLER SABİT PUTA 90 MT;

1.Hasan Koç  / Melikşah Spor Kulübü / Konya  

2.Ramazan Şimşek  / Talimhane / İSTANBUL

3.Attila Racz  / Macaristan

ULUSLARARASI ERKEKLER HAREKETLİ PUTA ;

1.Varol Türkoğlu  / Akşehir Selçuklu Spor Kulübü / Konya

2.Marx Tıbor  / Macaristan

3.Toufik İbrahim Bottos  / İspanya

ULUSLARARASI 15 YAŞ ALTI SABİT PUTA;

1.Dilanur Küçüktepe  / Melikşah Spor Kulübü / Konya

2.Abdurrahman Bin Şeyh Fuat / Malezya

3.A. Muhammet Enkaçar  / K.Çekmece / İstanbul

ULUSLARARASI 15 YAŞ ALTI HAREKETLİ PUTA;

1.Abdurrahman Bin Şeyh Fuat / Malezya

2.Dilanur Küçüktepe  / Melikşah Spor Kulübü / Konya

3.Furkan Çap  / Okçular Vakfı Tekkesi / İstanbul

Selman Selim Akyüz-Memleket

 

Motorlu Kara Taşıtları

2013 Haziran

2014 Haziran

Değişim (%)

Otomobil

261 790

 280 008

7,0

Minibüs

9 598

 9 636

0,4

Otobüs

5 107

 5 226

2,3

Kamyonet

85 145

 91 286

7,2

Kamyon

32 541

 32 493

-0,1

Motosiklet

99 591

 100 567

1,0

Özel amaçlı

1 017

 1 250

22,9

Traktör

71 936

 75 093

4,4

Toplam

566 725

 595 559

5,1