Geleneksel mahalle iftarları başladı

Geleneksel mahalle iftarları başladı

Ereğli Belediyesi Ramazan-ı Şerif’in ilk iftarında geleneksel hale getirdiği Mahalle iftarlarına başladı

Şinasi, Cinler ve Hıdırlı Mahallelerinin kesiştiği yerde bulunan Ereğli Belediyesi Hanımlar Semt Lokali önünde yapılan iftar programına Bin 500 kişi katıldı. İftar programında Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Abdulkadir Düzen, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve STK Temsilcilerinin yanı sıra 7’den 70’e tüm Mahalle sakinleri yer aldı.
Ayrıca Hacivat-Karagöz gösterisi ve Ramazan şerbeti katılanların takdirini topladı. Daha sonrasında Belediye ekipleri Ulu Camii, Uğurlu Camii ve Fatih Camii’nde Teravih Namazı akabinde vatandaşlara ikramda bulundu.    On bir ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olarak nitelendirdiğimiz bu mübarek ay, paylaşmanın ve dayanışmanın yoğun olduğu bir aydır. Cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, Allah(cc)'ın huzurunda yapılan amellerden kat kat sevap kazanılacağı Ramazan ayını bu yıl da ülkemizde ve şehrimizde rahmet ve mağfiretle karşılıyor, mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Şinasi, Cinler ve Hıdırlı Mahallelerimizin kesiştiği noktada bulunan Ereğli Belediyesi Hanımlar Semt Lokalimizin önünde Mahalleli hemşehrilerimizle birlikte orucumuzu açtık. Bir arada iftar yapmanın hazzına ulaştık. Ayrıca Teravih Namazı sonrasında Belediyemizce Ulu, Uğurlu ve Fatih Camii’lerimizde vatandaşlarımıza ikramlarda bulunduk. Allah(cc) tuttuğumuz oruçlarımızı ve yaptığımız hayırları dergahında kabul eylesin. Ramazan-ı Şerif’in şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek cümlemizin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederim” dedi.

resim765765.JPGgeleneksel-mahalle-iftarlari--(3).jpggeleneksel-mahalle-iftarlari--(4).jpggeleneksel-mahalle-iftarlari--(5).jpgresim654654.JPGgeleneksel-mahalle-iftarlari--(7).jpggeleneksel-mahalle-iftarlari--(8).jpggeleneksel-mahalle-iftarlari--(9).jpgresim7657657567.JPG