Geleneksel Anamas Dağı Kamp Ve Zirve Etkinliği

Geleneksel Anamas Dağı Kamp Ve Zirve Etkinliği

Beyşehir ilçesinin sembollerinden Anamas Dağı'nın zirvesi, "Geleneksel Anamas Dağı Kamp ve Zirve Etkinliği" ile dağcılar ve doğaseverleri buluşturdu.Beyşehir...

Beyşehir ilçesinin sembollerinden Anamas Dağı'nın zirvesi, "Geleneksel Anamas Dağı Kamp ve Zirve Etkinliği" ile dağcılar ve doğaseverleri buluşturdu.

Beyşehir Doğa Yürüyüşü Topluluğu'nun da katıldığı etkinlikte, katılımcılar 2 bin 998 metre yüksekliğindeki Anamas Dağı'nın beyaz örtüyle kaplı zirvesine tırmandı.

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesi Melikler Yaylası'nda devam eden etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen dağcı ve doğaseveri bir araya getirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğe geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Beyşehir'den destek verdiklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında Pınargözü Mağarası gezisi düzenlendiğini, gece ise kamp ateşinin yakıldığını belirterek, "Pazar sabahı erkenden geleneksel Anamas Dağı zirve yürüyüşünü gerçekleştirdik. Zirvede, zirve defterinin imzalanması ve fotoğraf çekiminin ardından dönüş yolculuğu başladı. Kamp alanına varış ve yemek programının ardından doğaseverlere ve dağcılara katılım belgeleri takdim edildi. Yine muhteşem bir coğrafyada muhteşem bir etkinlik yapıldı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı