"Geleceğin Müslümanları Düşünürleri Forumu"

"Geleceğin Müslümanları Düşünürleri Forumu"

İKGF-Dİ ve İbn Haldun Üniversitesi arasında, eylül ayında İstanbul'da yapılması planlanan "Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu” dolayısıyla işbirliği protokolü imzalanacak

İSTANBUL (AA) - İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) ile İbn Haldun Üniversitesi arasında, eylül ayında İstanbul'da yapılması planlanan "Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu” dolayısıyla işbirliği protokolü imzalanacak.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, İslam dünyasının 21. yüzyılda maruz kaldığı zorluklara karşı yeni yaklaşımsal paradigmalar oluşturmayı hedefleyen ilk akademik forum olan "Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu", eylül ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Forumun İstanbul'da gerçekleştirilmesine dair İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliği protokolü imza töreni yapılacak.

İbn Haldun Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde 5 Mart'ta düzenlenecek imza töreni ve basın toplantısına İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk de katılacak.

- "Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu"

İstanbul'da 2016 yılında gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı 3. Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı kararlarıyla kabul edilen 14 maddelik ortak Gençlik Eylem Planının içeresinde yer alan "Geleceğin Müslüman Düşünürleri Forumu", bakanlar konferansının ilgili kararları çerçevesince İKGF-Dİ tarafından yürütülen uluslararası akademik toplantı özelliğini taşıyor.

Gerçekleştirilen, iki uluslararası hazırlık konferansından sonra programın ana oturumu, İbn Haldun Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yılın eylül ayında hayata geçirilecek.

Dünyanın önde gelen 40 uluslararası üst düzey akademisyen ve uluslararası arenada çalışma gösteren en başarılı 40 master ve doktora öğrencisi bir araya gelerek, "İslam dünyasının geleceğini düşünce ve paradigma yönelimlerini" belirleyen 7 ana akademik konu hakkında çalışacak.

Üç gün sürecek ve yedi akademik açık oturumdan oluşan forumda varılan akademik sonuçlar ve bulgular, akademik eser olarak yayınlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı