Geleceğin kadın itfaiyecileri mesleğe hazırlanıyor

Geleceğin kadın itfaiyecileri mesleğe hazırlanıyor

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu itfaiyecilik bölümünde okuyan 3 genç, teorik bilgilerini pekiştirmek amacıyla Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde staj yapıyor- Öğrencilerden 19 yaşındaki İrem Uzer: - "İtfaiyecilik, alışıldığı zama

ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulunda itfaiyecilik bölümünde okuyan 3 kız öğrenci, teorik bilgilerini pekiştirmek amacıyla Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde eğitim alıyor.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri 19 yaşındaki İrem Uzer, 20 yaşındaki Nurşan Mert ve 19 yaşındaki Emine Yılmaz, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde staj görüyor.

Yaklaşık 2 haftadır staj yapan kız öğrenciler, önceki gün kent merkezindeki bir iş yeri yangınına müdahale ederek itfaiyecilerle ilk görevlerine çıktı.

Öğrenciler, burada hem gözlem yaptı hem de gelecekte meslektaş olacakları itfaiye erlerine yardım etti.

Öğrencilerden Uzer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölümünü kendisinin seçtiğini ve zorluklarının farkında olduğunu dile getirdi.

Uzer, "Ancak insanlara yardım etmek, onlarla iç içe olmak ve hayat kurtarmak çok başka bir şey. İtfaiye yeryüzündeki her şeyi koruduğu için bana yakın geldi. O yüzden tercih ettim." dedi.

Ailesinin de kendisine destek olduğunu vurgulayan Uzer, "Ailemde ve çevremde itfaiyeci yok. Kendim araştırıp buldum. Onlar da bana çok destek oldular. İtfaiyecilik, alışıldığı zaman yapılabilecek bir meslek. Bayanlara tavsiye ederim. Nasıl kadın polis ve askerimiz varsa itfaiyeciliğin her dalında da bayanlara ihtiyaç var." diye konuştu.

Nurşan Mert de daha önce böyle bir bölüm olduğunu bilmediğini ve tavsiye üzerine itfaiyecilik okumaya başladığını anlattı.

Mert, "Seçtiğim için de mutluyum. Bayanlar için zor bir meslek ama alışıyoruz. Eğitimlerimizi aldıkça her şeyi öğreniyoruz. Stajımız boyunca genelde gözlemci olarak olaylara ve yangınlara gidiyoruz. Mesleğe atılınca hangi zorlukların bizi beklediğini yerinde görüyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Teorik ve pratiği bir arada yapma fırsatı buluyorlar"

İtfaiye Müdürü İsmail Öğütverici de bünyelerinde ilk kez kız öğrencilerin staj yaptığını söyledi.

Alaca ilçesindeki Avni Çelik Meslek Yüksekokulunun kısa bir süre önce eğitime başladığını belirten Öğütverici, "Alaca ilçemizde böyle bir bölümün olması, Çorum'da böyle nitelikli bir itfaiyenin olması öğrencilerimiz için bir şans. Teorik ve pratiği bir arada yapma fırsatı buluyorlar. Okuldaki teorik bilgilerini burada da özümseyerek, ciddi bir ortamda pekiştirme imkanına sahipler." diye konuştu.

Öğütverici, stajyer öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri adına ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Burada kullanılan malzemelerin özellikleri, nasıl kullanıldıkları, yangına nasıl müdahale edileceği gibi konularda pratik yapmaları çok önemli. Biz tüm tedbirlerimizi almak suretiyle müdahale ettiğimiz olayları yerinde incelettirip, yerinde görmelerini sağlıyoruz. Şu ana kadar tatbikatlarda da başarılılar, inşallah meslekte de başarılı olurlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :