Geleceğin atletleri Kayseri'de yarıştı

Geleceğin atletleri Kayseri'de yarıştı

KAYSERİ (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 15 yaş altı miniklere yönelik "Türkiye'nin En Hızlısı" atletizm yarışmaları...

KAYSERİ (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 15 yaş altı miniklere yönelik "Türkiye'nin En Hızlısı" atletizm yarışmaları Kayseri elemeleriyle devam etti.

Toplam 10 ilde gerçekleştirilecek bölge elemeleri Ankara'nın ardından Kayseri'de 10 ilden gelen 300 sporcunun katılımı ile yapılırken yarışmada dereceye girmek için koşan minikler kıyasıya mücadele etti.

10-14 yaş aralığında minik sprinterler 60-80 metre mesafede koşarak dereceye girip Türkiye finaline katılmak için ter döktü.

Etkinlik direktörü Halil Karlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 10 şehrinde bölge finalleri gerçekleştirdiklerini ve elemelerin ikinci ayağını Kayseri'de düzenlediklerini söyledi.

Burada dereceye gerin 10 sporcunun Türkiye finallerine katılacağını belirten Karlık, "Burada başarılı olan çocuklarımızı Türkiye finaline çağıracağız. Sonuçta Türkiye finallerinde de şampiyon olursa sporcularımız Avrupa'daki yarışmalara gidecek. 300'e yakın sporcu 60 ve 80 metre mesafe koşuyor. 10-14 yaş kategorisindeki yarışıyorlar. Yeteneklerini keşfettiğimiz, Türk sporunun geleceği sprinterlerinin ortaya çıktığı bir proje." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :