Gediz Elektrik'den yenilenebilir enerji desteği

Gediz Elektrik'den yenilenebilir enerji desteği

AYDEM ve Gediz Elektrik Satış Müdürü Üçüncü: - "Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının üretilmesi ve bu alanda yetişmiş insan kaynağına sahip olunması konusunda yoğun çaba gösteriyoruz"

DENİZLİ (AA) - AYDEM ve Gediz Elektrik Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü, grup olarak yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının devam ettiğini, bu konuda eğitime de önemli destekler verdiklerini bildirdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Araştırma ve Geliştirme Topluluğu ile Aydem ve Gediz Elektrik AŞ tarafından PAÜ Teknokent Konferans Salonu'nda düzenlenen Kariyer Günü'nde konuşan Üçüncü, Türkiye'deki enerji piyasası hakkında bilgi verdi.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yaklaşık 2 milyon müşteriye avantajlı fiyatlarla elektrik hizmeti sunmayı ve müşteri memnuniyetini sürekli kılmayı hedeflediklerini belirten Üçüncü, şirket olarak özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarını çok önemsedikleri için bu alanda yatırımlarının sürdüğünü dile getirdi.

Üçüncü, rüzgar, su, jeotermal alanlarını önemsediklerini anlatarak "Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının üretilmesi ve bu alanda yetişmiş insan kaynağına sahip olunması konusunda yoğun çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinden mezun olan arkadaşlarımızla yenilenebilir enerji kaynakları konusundaki tecrübelerimizi paylaşıyoruz." dedi.

Yeni nesli otomasyon ve yenilenebilir enerji alanlarında kariyer yapmaya davet ettiklerini dile getiren Üçüncü, "Maalesef bizde petrol ve doğalgaz gibi kaynaklar yok. Ancak ülkemiz çok önemli bir güneş enerjisi barındırıyor. Dolayısıyla bu konuya ülke ve grup olarak önem veriyoruz. Gençleri bu alanda yönlendirmek çok faydalı olacak." ifadelerini kullandı.

Panelde PAÜ Mühendislik ve Teknoloji fakülteleri bünyesinde tasarlanan, Aydem'in de 2017 modeli ana sponsoru olduğu elektrikli araç projesi Alatay Elektromobil de katılımcılara tanıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :