Geçmişten ders çıkarmalı,  geleceğe sağlam yürümeliyiz

Geçmişten ders çıkarmalı, geleceğe sağlam yürümeliyiz

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın vefat yıl dönümü ve 28 Şubat Darbesi’nin yıl dönümünde değerlendirmelerde bulundu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Milli Görüş Lideri, ASKON’un kurucularından Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü ve 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Merhum Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vuran ve bugün birçok gelişmenin mimarı olan bir lider olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Emperyalizmin bütün kodlarına karşı direniş gösterme konusunda büyük bir özgüven ve onurla yol açıcı bir liderlik ortaya koyan Muhterem Hocamız Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı vefat yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Açtığı yolun, en katı soğuk savaş dönemine denk gelen zamanlarda olması, bugün daha rahat zeminlerde çok daha büyüyerek devam edeceğinin en önemli dayanağıdır. Bu direnişi bütün ezilen insanlar gönülden algıladı ve kabullendiler. Gözün arkada kalmasın Hocam. Yeryüzünüzün en büyük davasını en kritik zamanda yeniden ihyaya vesile olan güzel insan mekânın cennet olsun. Rahmet ve mağfiretler diliyoruz.  Cennette buluşmak ümidiyle” diye konuştu.

28 ŞUBAT’I ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Başkan Yıldırım basın açıklamasında, “Tarihe kara bir leke olarak düşen 28 Şubat Darbesi, sadece o günün siyasi iktidarına karşı, merhum hocamıza karşı yapılan bir darbe değil, milletimizin geleceğini, sanayicimizin dünyada söz sahibi olmasını da baltalamış karanlık bir süreçtir. 28 Şubat'tan bugüne kadar geldiğimizde, bu sürecin Türkiye ekonomisine zararı 300 milyar doların üzerinde olmuştur. Eğer ülkemizin makus tarihinde 28 Şubat süreci gibi antidemokratik müdahaleler olmasaydı, Türkiye belki de 2023 hedeflerini çoktan yakalamış olurdu. Ne acıdır ki, o dönemde ağızlardan düşmeyen ‘yeşil sermaye’ nitelendirmesi ile birçok sanayicimizin tırnakları ile kazıyarak ülkeye kazandırdığı işletmelerine operasyonlar yapılmış, yağmalanmış ve ambargo uygulanmıştır. Bütün yapılanlara rağmen inandığı yolda ilerleyen sanayicilerimiz zor günlere, baskılara ve dayatmalara aldırış etmeden çalışmış ve bugün hak ettiği yerlere gelmişlerdir. Kara bulutlara aldırış etmeden, bahara kavuşan Anadolu’nun Aslanları, bugün ülkemizi 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaştırmak için canla başla çalışmaktadır. Umuyoruz ki, şanlı bir tarihe sahip olan, Evlad-ı Osmanlı’nın torunları omuzlarınla ilerleyen ülkemiz, 28 Şubat gibi kara günleri bir daha yaşamaz. Allah, o günleri bizlere göstermesin” ifadelerini kullandı. Yıldırım, 28 Şubatlar’ın, 15 Temmuz’ların Türk milletini yıldıramayacağına vurgu yaparak, “Bu ülkede Necmettin Erbakan gibi, Ömer Halisdemir gibi, Fethi Sekin gibi cesur yüreklerin hiç bitmeyeceğine inancımız sonsuz”dedi.