"Geçmişten Bugüne Gravür ve Ötesi" sergisi açıldı

"Geçmişten Bugüne Gravür ve Ötesi" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Gravür sanatının önemli isimlerinden Güngör İblikçi'nin eserlerinin yer aldığı "Geçmişten Bugüne Gravür ve Ötesi" sergisi sanatseverlerle...

İSTANBUL (AA) - Gravür sanatının önemli isimlerinden Güngör İblikçi'nin eserlerinin yer aldığı "Geçmişten Bugüne Gravür ve Ötesi" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında AA muhabirine açıklamada bulunan 80 yaşındaki sanatçı, sergide 50 eserinin yer aldığını belirterek, "Eserlerimin pek çoğu kendi bulduğum tekniklerle yapıldı. Pek çoğu da gravür tekniği. Gravür deyince tahta baskı, taş baskı, muşamba baskı, serigrafi, ofset tipi baskı gibi her şeyi kapsar." dedi.

İblikçi, 50 yıldır sanatla iç içe olduğunu kaydederek, "Vefa Lisesi'ne gidiyordum. Oradaki resim hocası bana 'Burada ne işin var?' dedi. Ben de yaramazlık yaptım zannettim. Çünkü çok yaramazdım. 'Senin yerin burası değil güzel sanatlar akademisi' dedi. Bu işin bir okulu mu var hiç bir bilgim yoktu. Ondan sonra imtihanlara girdim ve İstanbul Güzel Sanatlar Akademisini kazandım. 14 yaşındaydım galiba. Sanata başlangıcım böylece başladı." şeklinde konuştu.

Sanatçı Kadıköy'deki atölyesinde, sabahın erken saatlerinden itibaren çalıştığını da dile getirdi.

Eserlerini, eski çağ resimleri, hat sanatı, Anadolu'nun nakışları, Uzakdoğu motifleri ve İslam sanatlarından esinlenerek hazırlayan İblikçi'nin yapıtları, 29 Aralık'a kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :